Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η ακρίβεια δεν σταματά προς τα επάνω τραβά…

«Καλπάζει» η ακρίβεια στην Ελλάδα καθώς παρατηρούνται αυξήσεις έως 53% στα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

 «Ό,τι δεν υπάρχει, ακριβαίνει. Χρηματιστήριο είναι η αγορά», λένε οι καταναλωτές, μιλώντας στον Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το κιλό τα μπρόκολα κυμαίνονται από 1,99 ευρώ έως 3,5 ευρώ, όταν πέρυσι την ίδια περίοδο κόστιζαν από 1,5 έως 2,5 ευρώ το κιλό, δηλαδή η τιμή τους αυξήθηκε κατά 40%.

Τα κουνουπίδια πωλούνται 2,5 ευρώ το κιλό, όταν οι καταναλωτές τα αγόραζαν τον Δεκέμβριο του 2022 έως 1,8 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 39%.

«Δεν επιτρέπονται αυτές οι τιμές σε μία περίοδο, η οποία κατακλύζεται από αυτά τα προϊόντα», αναφέρει ο πρόεδρος ινστιτούτου καταναλωτών, Γ. Λεχουρίτης. Πάντως, οι αυξήσεις στη χονδρική είναι ακόμη μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών, η αύξηση στο κουνουπίδι φτάνει το 150% και στο μπρόκολο 91%. Επίσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτή, ακριβότερα αγοράζουν οι καταναλωτές και τα φρούτα.

Τα πορτοκάλια πωλούνται έως 1 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι πωλούνταν έως 0,80 ευρώ το κιλό, δηλαδή η τιμή τους αυξήθηκε κατά 25%. Τα μανταρίνια πωλούνται έως 1,8 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι πωλούνταν έως 1,2 ευρώ, δηλαδή η τιμή τους αυξήθηκε κατά 53%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.