Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα πιο λαμπερά αστέρια της κυβέρνησης

Του Χρήστου Μπολώση

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνησή μας έχει πολλά αστέρια. Νομίζω, όμως, ότι αυτά του υπουργείου Οικονομικών είναι πιο λαμπερά από τα άλλα.

Στην προσπάθειά του να πατάξει τη φοροδιαφυγή ενεπνεύσθη την εξής διαδικασία, την οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ετοιμάζεσαι, λοιπόν, να βγεις έξω να διασκεδάσεις ή να ψωνίσεις. Αρχικώς κατεβάζεις την εφαρμογή appodixi (γιατί με δύο «p», άραγε;), νογάς – δεν νογάς.

Πίνεις το ποτό σου, παίρνεις την απόδειξη, αν σου δώσει ο μαγαζάτορας, και αμέσως σκανάρεις τον QR code (νογάς – δεν νογάς), που θα σου δείξει αν η απόδειξη είναι γνήσια.

Αν όχι, τότε κάνεις επώνυμη καταγγελία στην ΑΑΔΕ και, εφόσον αποδειχτεί ότι δεν λες ψέματα, σε τρία τέρμινα θα επιβραβευτείς με μπόνους. Σατανικό, αλλά αποτελεσματικό.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να θεσπιστεί και αλλού: π.χ., να ελέγχει ο επιβάτης αν τα τρένα είναι ασφαλή και αν έχουν υλοποιηθεί οι συμβάσεις που αφορούν την ασφαλή κυκλοφορία τους και να καταγγέλλει σχετικώς. Ακόμη, αν ο κ. Άδωνις τα είπε έτσι όπως τα είπε ή αν παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Τώρα, αν ύστερα από κάτι τέτοιο δεχτείς τίποτις γκαζάκια στο σπίτι σου, σαν τον διαιτητή κ. Γκάμαρη, ε, τότε θα επέμβει η ΑΑΔΕ…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.