Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

PEGA: «Στην Ελλάδα κατασκοπεύουν και συλλαμβάνουν δημοσιογράφους»

Η ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της PEGA, Σόφι ιν’τ Βελντ, αναφέρθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE), αναφορικά με την προστασία των δημοσιογράφων στη χώρα. 

Στη συζήτηση για την τελευταία έκθεση σχετικά με την αξιολόγηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ, η ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της PEGA, Σόφι ιν’τ Βελντ, είπε ότι υπάρχουν τρεις, πολύ υψηλού προφίλ, υποθέσεις δημοσιογράφων που δολοφονήθηκαν στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες είναι και εκείνη του Γιώργου Καραϊβάζ το 2021.

«Πρέπει να πω ότι στην περίπτωση του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει υπάρξει σοβαρή έρευνα. Υπάρχει λοιπόν τεράστια κάλυψη της κατάστασης δύο χρόνια μετά τον θάνατό του» είπε χαρακτηριστικά η Σόφι ιν’τ Βελντ.

«Όσο οι υποθέσεις αυτές δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη και δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, η κατάσταση συνεχίζει να είναι προβληματική» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ακούγονται μεγάλα λόγια και ευχολόγια για την δράση που θα αναλάβουν Κομισιόν και εθνικές αρχές, ωστόσο η κατάσταση «τελικώς υποβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια».

«Ακούσαμε για τα SLAPPs. Βλέπουμε δημοσιογράφους να έχουν να αντιμετωπίσουν καταχρηστικές αγωγές, δημοσιογράφους που τους κατασκοπεύουν, δημοσιογράφους που τους συλλαμβάνουν. Και δεν μιλάμε για δημοκρατίες μπανανίες αλλά για την Γαλλία, για την Ελλάδα και άλλες αντίστοιχες χώρες» τόνισε η ευρωβουλεύτρια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.