Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Β. Ζελένσκι αναζητεί τους όρους παράδοσης

Η ουκρανική αντεπίθεση δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε το Κίεβο και η Δύση και οι Ρώσοι πλέον έχουν περάσει στην επίθεση, κάτι που έχει «θορυβήσει» τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον βλέπουν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε, κάτι το οποίο ήθελε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διευθυντής της CIA Γούιλιαμς Μπερνς θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (15/11) έκτακτη επίσκεψη στο Κίεβο για να μιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο για τους όρους παράδοσης. 

Επί της ουσίας ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα προσπαθήσει να πείσει τον Ζελένσκι ότι είναι απαραίτητο να παγώσει προσωρινά η σύγκρουση και να σταματήσει -τουλάχιστον προς το παρόν- να προσπαθεί να ανακαταλάβει τα χαμένα εδάφη με στρατιωτικά μέσα.

Ο διευθυντής της CIA θα προσπαθήσει να συζητήσει με τον Β.Ζελένσκι έναν τρόπο να σταματήσει ο πόλεμος, ή τουλάχιστον να «παγώσει» η σύγκρουση, με την Ουκρανία επί της ουσίας να αφήνει στους Ρώσους τα εδάφη που έχουν κατακτήσει ήδη.

Η οικονομική βοήθεια τόσο των ΗΠΑ, όσο και της ΕΕ προς την Ουκρανία είναι συνεχείς, ωστόσο αυξάνονται οι φωνές που ζητούν να σταματήσει να χρηματοδοτείται με τόσα πολλά δισεκατομμύρια το Κίεβο, καθώς βλέπουν ότι δεν καταφέρνουν να επικρατήσουν οι Ουκρανοί στο πεδίο μάχης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.