Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Γεωργίου

Σήμερα το πρωΐ συγγενείς , φίλοι, συνάδελφοί του θα αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο αθλητή και δημοσιογράφο Βασίλη Γεωργίου.

Ο Βασίλης Γεωργίου ήταν παλαίμαχος Έλληνας αθλητής της καλαθοσφαίρισης και για δεκαετίες αθλητικός δημοσιογράφος. Ήταν γνωστός σαν την “Θρυλική φωνή” λόγω της ραδιοφωνικής περιγραφής του κυπέλλου κυπελλούχων μπάσκετ του 1968 που έκανε για το ελληνικό ραδιόφωνο. Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση. Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην Ελλάδα.

Ο Γεωργίου ξεκίνησε την καλαθόσφαιρα από το Σκαγιοπούλειο όπου μαζί του έπαιξε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951 όπου προκρίθηκαν σαν πρωταθλητές Πατρών. Το 1951 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Πατρών ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη. Το 1961 παίρνει μεταγραφή για τον Τρίτωνα Αθηνών που ήθελε να διεκδικήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έπαιξε μαζί του σε δύο πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής. Στον Τρίτωνα, όπως ο ίδιος ανέφερε, πήγε, όταν το 1959 παρουσιάστηκε στην Κόρινθο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία γνωρίστηκε με τον Κ. Μουρούζη, και όταν ο Μουρούζης πήγε στον Τρίτωνα ως παίκτης-προπονητής πήρε μαζί του και τον Γεωργίου.

Το 1963 πήρε μετεγγραφή για την Παναχαϊκή παίζοντας στο τοπικό πρωτάθλημα της Πάτρας για περίπου δύο χρόνια, έπειτα ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα .

Έχει γράψει το βιβλίο Αγαπητοί ακροατές, μια ζωή μικρόφωνο όπου μέσα εκεί γράφει όλη του τη δημοσιογραφική διαδρομή.

Με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε ήσυχα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, όπου το απόγευμα της Παρασκευής, βρέθηκε νεκρός.

ΚΗΔΕΙΑ

ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΩΤ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

ΕΤΩΝ 86

ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-11-2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ : ΣΩΤΗΡΗΣ

ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.