Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ένα παγωμένο πρόσωπο 500 ετών!

Πριν από 500 χρόνια, μια έφηβη που ανήκε στον πολιτισμό των Ίνκας θυσιάστηκε και θάφτηκε κοντά στην κορυφή του Αμπάτο, ενός ανενεργού ηφαιστείου στις Άνδεις.  Τα λείψανά της, ανακαλύφθηκαν το 1995. Ήταν διατηρημένα σε πολύ καλή κατάσταση. Η φύση τα είχε καταψύξει.

Από τότε η η κοπέλα έγινε γνωστή με πολλά ονόματα. «Παρθένα των πάγων» , Juanita και η «Κυρία του Ampato», είναι μερικά από τα γνωστά ονόματα, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά για το ποια ήταν πραγματικά. Τώρα, ο Σουηδός καλλιτέχνης Oscar Nilsson και μια ομάδα ερευνητών από το Κέντρο Σπουδών των Άνδεων του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας και του Καθολικού Πανεπιστημίου της Santa María συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του προσώπου της Juanita.

Η «ανασύσταση», που παρουσιάστηκε στις 24 Οκτωβρίου, αποτελεί μέρος μιας έκθεσης στο Μουσείο Ιερών των Άνδεων στο Περού, με τίτλο “Capacocha, ακολουθώντας τις θεότητες των Ίνκας”. Η έκθεση περιλαμβάνει τις τελευταίες έρευνες για τη Χουανίτα και τη ζωή της, καθώς και τα ευρήματα από άλλες μούμιες των Ίνκας που ανακαλύφθηκαν κατά μήκος των κορυφών των περουβιανών Άνδεων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.