Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ τα ιδιωτικά! ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ σε 37 πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας ο Πιερρακάκης…

Με πρόταση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και την «υπογραφή» της κυβέρνησης μπαίνει οριστικό τέλος στη λειτουργία 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, που επρόκειτο να λειτουργήσουν σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τα τμήματα αυτά είχαν ιδρυθεί το 2019 και επρόκειτο να λειτουργήσουν σταδιακά το 2021 και 2022.

Όταν όμως η Ν.Δ κέρδισε τις εκλογές του 2019 αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τους προκειμένου να επανεξεταστεί εάν πληρούσαν τα σχετικά ακαδημαϊκά κριτήρια και τα παρέπεμψε στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).
Παρά το γεγονός ότι κάποια πανεπιστήμια επέμεναν στην έναρξη λειτουργίας τους η ΕΘΑΑΕ δεν συμφώνησε και έτσι τώρα θα καταργηθούν οριστικά καθώς αναμένεται σχετική απόφαση από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη την  ώρα πάντως που ετοιμάζεται να φέρει και τη ρύθμιση για την ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων
 Η κυβέρνηση δεν είναι πάντως θετική στην δημιουργία νέων τμημάτων στα δημόσια πανεπιστήμια και υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως είχε ήδη προχωρήσει:
στην αναστολή της λειτουργίας 37 των νέων τμημάτων
στην κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα,
στη συγχώνευση 4 τμημάτων κατόπιν εισήγησης του Πανεπιστημίου Πατρών,
στη συνένωση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από 4 σε 2.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.