Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κοίτα ποιοι μιλάνε. Οι «ψηφοντελιβεράδες»!

Του Κώστα Πρώιμου

Τι και αν ζήτησε εκ των υστέρων με υποκριτική σκοπιμότητα συγνώμη από τους δικηγόρους ο κύριος Τσακλόγλου. Ντελιβεράδες τους πρότεινε να γίνουν. Στην πιτσαρία να πιάσουν δουλειά και γρήγορα δίπλα από το μαγαζί του… ψυκτικού από το Περιστέρι, συμπληρώνω εγώ.

Το είχε πει αυθορμήτως κοπτόμενος για το μέλλον των λαϊκών παιδιών πριν γίνει πρωθυπουργός ο κύριος Μητσοτάκης. Το πήγε χθες λίγο παραπέρα ο κύριος εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας με τις απόψεις του περί εναλλακτικής απασχόλησης.

Να ξεκαθαρίσουμε πως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή όταν περιβάλλεται από κανόνες τιμιότητας. Ακόμη και οι επαίτες στον δρόμο χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης από τους λαμπερούς «ψηφοζητιάνους» που μόλις το πολιτικό τους δισκάκι γεμίσει σταυρουδάκια μεταμορφώνονται σε ψαλιδόκωλους εθνοπατέρες, διάγουν βίο πολυτελή και ζωή χαρισάμενη εις υγείαν των κορόιδων.

Εξάλλου κύριε Τσακλόγλου αν δεν περάσει ο άνθρωπος σε μια φάση της ζωής του και από χαμαλίκι δεν αντιλαμβάνεται τους όρους και τους κανόνες τούτου του ντουνιά. Μόνο που εσείς επιχειρείτε να καθιερώσετε τη δουλεία κάτι σαν το εθνικό μας σπορ.

Οι εν δυνάμει ντελιβεράδες-πρώην δικηγόροι (κατά την πρώτη τοποθέτησή σας) αγαπητέ υπουργέ σας την έχουν «χαλάσει» γκρεμίζοντας τεκμηριωμένα ακόμη ένα κυβερνητικό αφήγημα δεδομένου ότι ως γραμματιζούμενοι και νομομαθείς εντόπισαν τα σημεία που καθιστούν το νέο φορολογικό σας νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Εδώ που τα γράφουμε, η αντισυνταγματικότητά του είναι εν προκειμένω ένας πολύ όμορφος και ακαδημαϊκός όρος που επί της ουσίας «χρυσώνει το χάπι», γιατί αν τελικά περάσει και εφαρμοστεί θα λειτουργήσει σαν πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Γιατί κύριοι εθνοπατέρες; Τι νομίζετε; Ντελιβεράδες ψήφων είστε κι εσείς και τίποτα παραπάνω στη συντριπτική σας κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τουλάχιστον οι «συνάδελφοί» σας στην καφεστίαση εργάζονται υπό σκληρές συνθήκες μέσα στον δρόμο και τον χαμό για να συντηρήσουν με κόπο και μόχθο τον εαυτό και την οικογένειά τους, όχι σαν εσάς που με το δικό σας «πολιτικό ντελίβερι» ψηφίζετε άλογα νομοσχέδια που κατά καιρούς σφραγίζουν την επαγγελματική απονέκρωση και οδηγούν νομοτελειακά σε νέο κοινωνικό τέλμα, χαντακώνοντας εν τέλει μια ολόκληρη χώρα και τους πολίτες της.

ΥΓ. Και κάτι τελευταίο κύριοι «εθνοπρίγκιπες». Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας στην πιάτσα: Ποτέ δεν ομιλούμε υποτιμητικά και δεν προσβάλουμε έστω «δια περίτεχνων παραλληλισμών» σερβιτόρους και ντελιβεράδες. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Γιατί και σε εμάς κάποιος συνάδελφός τους θα τύχει να μας σερβίρει ή να μας παραδώσει μέσα στη νύχτα φαγητό, πόσο μάλλον στο καλομαθημένο συνάφι σας…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.