Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η τεχνητή νοημοσύνη μας χαρίζει νέο τραγούδι των Beatles!

Περίπου 53 χρόνια μετά τη διάλυσή τους τα θρυλικά «σκαθάρια» επιστρέφουν στη… δισκογραφία. Το νέο τραγούδι με τίτλο “Now and Then” θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Νοεμβρίου (στις 15.00 ώρα Ελλάδας), ενώ την προηγούμενη ημέρα θα προβληθεί στο YouTube ένα ντοκιμαντέρ 12 λεπτών στο κανάλι των Beatles.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε ξανά και μιξαρίστηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και βασίζεται σε μια ηχογράφηση του John Lennon τη δεκαετία του 1970, την οποία παραχώρησε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος το 1994 η Yoko Ono.

Οι υπόλοιποι Beatles δούλεψαν (τότε) την ηχογράφηση, η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ, καθώς, με την τότε τεχνολογία δεν μπορούσαν να διαχωρίσει τη φωνή του John Lennon από τη μουσική, ενώ, σύμφωνα με τον Paul Mccartney, το τραγούδι δεν άρεσε στον George Harrison.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ “Get Back” που κυκλοφόρησε το 2021 ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον μπόρεσε να διαχωρίσει τη φωνή του Lennon από μια κασέτα και από εκεί τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

«Βρεθήκαμε με τη φωνή του John καθαρή σαν κρύσταλλο, είναι πολύ συγκινητικό να παίζουμε εμείς από πάνω. Είναι μια πραγματική ηχογράφηση των Beatles» δήλωσε ο Paul Mccartney με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία.

Στην αρχική σύνθεση προστέθηκαν ηχογραφήσεις με ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα που είχε κάνει το 1995 ο George Harrison, ενώ πέρυσι οι Ringo Starr και Paul Mccartney έγραψαν τύμπανα, μπάσο, πιάνο και έξτρα φωνές πέρυσι σε στούντιο του Λος Άντζελες.

«Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους μας. Ήταν λες κι ο Τζον βρισκόταν ανάμεσά μας», αφηγήθηκε ο 83χρονος Ρίνγκο Σταρ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.