Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα πρώτα “όχι” εισέπραξε στην Κ.Ο ο Κασσελάκης

Tην πρώτη του συνάντηση με σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε  ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της Κ.Ο. σήμερα ο νέος πρόεδρος πήρε το πρώτο μαζικό μήνυμα από υπολογίσιμη δύναμη, που ψήφισε λευκό στην ενιαία πρόταση που έκανε για το νέο προεδρείο. Για την ακρίβεια, απ’ τους 47 βουλευτές υπέρ ψήφισαν οι 28, λευκό οι 16 και τρεις απουσίασαν απ’ τη συνεδρίαση.

Πρόκειται για σχεδόν το 1/3 των βουλευτών που με αυτόν τον τρόπο έδειξαν πως η ενότητα δεν είναι δεδομένη.

Επιπλέον ήρθαν και τα πρώτα «όχι» από πρωτοκλασάτα στελέχη που είχαν στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Σία Αναγνωστοπούλου αρνήθηκαν τις προτάσεις που τους έγιναν για να αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους στη νέα φάση του κόμματος.

Σημειώνεται ότι πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου είχε αρνηθεί την πρόταση του συνυποψηφίου της να αναλάβει κεντρικό πόστο, μετά την επικράτηση Κασσελάκη.

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης άκουσε τα παράπονα βουλευτών για τον τρόπο που αντικαταστάθηκαν οι προερχόμενοι απ’ τη ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέργιος Καλπάκης.

Τα νέα πρόσωπα «κλειδιά»

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει νέα γραμματέας της Κ.Ο. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.

Διευθυντής της Κ.Ο. ο Γιώργος Τσίπρας και συντονιστής ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου) ο Παύλος Πολάκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε ήδη ανακοινώσει ότι ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει Πρόεδρος της Κ.Ο.

Δεν ψήφισαν, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αποχώρησε μετά το τέλος της ομιλίας Κασσελάκη, ο Όθωνας Ηλιόπουλος ο οποίος απουσιάζει και ο Νίκος Παππάς που ασθενεί με κορονοϊό.

Μήνυμα ενότητας και πυρά κατά κυβέρνησης

Όλοι έχουμε χρέος να γίνουμε το πρότυπο της κοινωνίας είπε και τόνισε ότι «τρία είναι τα βήματα: ενότητα, πρόταση, δράση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα δώσει δύναμη στη βάση του κόμματος. «Εκλέχθηκα από τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πολιτών. Γιατί αυτό θα σημαίνει την επανεκκίνηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι πλατιά απεύθυνση σημαίνει να μη θεωρούμε κανένα μέλος ή φίλο μας δεδομένο».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Εμείς τώρα πρέπει να βάλουμε στο πλάι όποιες ατομικές επιδιώξεις είχαμε, και όλοι και όλες μαζί να παλέψουμε κυριολεκτικά ώστε αυτός ο τόπος να μην καεί ολοσχερώς. Να παλέψουμε μαζί, διότι για πάρα πολύ κόσμο που τον γνώρισα από κοντά, είμαστε η τελευταία ελπίδα».

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Όσο εσείς θα παράγετε προτάσεις νόμων και θα αποκρούετε τις καθεστωτικές πρακτικές τους εδώ μέσα, εντός του Κοινοβουλίου, εγώ θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία. Διότι η κοινωνία δικαιούται καλύτερα», τόνισε προμηνύοντας αντιπολίτευση σε υψηλούς τόνους.

Δίνοντας το στίγμα για το πώς σκέφτεται τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα του εποχή σημείωσε τα εξής: «Στερεότυπα, τέλος. Όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας, τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τα πάντα. Οι κοινωνικοί, εργασιακοί και παραγωγικοί δεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως το μεγαλύτερο αριστερό, δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης, πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των δεδομένων του νέου κόσμου. Άρα, πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής, εσωτερικής και εξωτερικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Θα ακούει όλες και όλους. Αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί παντού, κάνοντας εκπτώσεις στα αδιαπραγμάτευτα. Γιατί αδιαπραγμάτευτες είναι οι αρχές και οι αξίες που μας κρατούν ενωμένους και μας δίνουν τη δύναμη και το κίνητρο να ηγηθούμε μιας μεγάλης κοινωνικής αλλαγής. Διότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή».

«Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου. Θα βρούμε κοινό βηματισμό παραμερίζοντας τον εγωισμό και δίνοντας προτεραιότητα στη μοναδική ευκαιρία που έχουμε για κινηματικό, συλλογικό, θετικό και νικηφόρο σχέδιο, το οποίο θα κριθεί στην κάλπη των επόμενων εθνικών εκλογών», τόνισε επίσης και συμπλήρωσε ότι «ο λαός πρέπει να ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι και θα παραμείνει η αυθεντική φωνή, ο γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης, πατριωτικής Αριστεράς».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.