Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Όχι ΣΥΡΙΖΑ στον Αποστολάκη για τους «αντάρτες» της Ν.Δ.

Πονοκέφαλο» στην Κουμουνδούρου και σύγχυση προκάλεσε σήμερα ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχετικά με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας, σε τηλεοπτική του παρέμβαση, άφησε να εννοηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενδέχεται να στηρίξει τους «αντάρτες» της ΝΔ σε κάποιες περιοχές.

Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του Ευάγγελου Αποστολάκη και δεν αποτελούν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσαν στη συνέχεια πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως οι αντάρτες της ΝΔ είναι πρόβλημα της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η δήλωση που προκάλεσε σύγχυση ήταν η εξής: «Έχω την αίσθηση πως στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί, στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα τον κύριο Δούκα και από εκεί και μετά, σε κάθε περιφέρεια πού μπορούμε να βοηθήσουμε…».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στο Action 24 «θα στηρίξετε τους αντάρτες της ΝΔ;» απάντησε «όπου χρειάζεται».

Επιμένοντας, ο δημοσιογράφος τον ξαναρώτησε αν εννοεί και τις υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Μουτζούρη (Βόρειο Αιγαίο), Γιώργου Αμανατίδη (Δυτική Μακεδονία) και Γιάννη Τρεπεκλή (Ιόνιο), με τον βουλευτή και στενό συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη να απαντά: «Αυτό, το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο».

«Θα στηρίξετε τους “αντάρτες” απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ;» τον ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος, με τον κ. Αποστολάκη να αναφέρει: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελάκης και έχει πει ποιους στηρίζει», είπε.

Στη συνέχεια προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας: «Κοιτάξτε, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί. Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε. Και θα ανακοινωθούν αυτά εγκαίρως».

Το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη προοδευτικών ανατροπών και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε Θεσσαλία και Αθήνα. «Ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μια νέα, μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε σε πολλές περιπτώσεις, το βλέπετε και στη Θεσσαλία. Θα είμαστε στο πλευρό του Κουρέτα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης, ενώ για τον δήμο Αθηναίων σημείωσε πως «είναι και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα. Όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα κατά του Κώστα Μπακογιάννη».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.