Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή

κόμη μία μέρα πέρασε με τις μάχες ανάμεσα στη Χαμάς και τις ισραηλινές δυνάμεις να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ στον χορό του πολέμου έχει μπει και Χεζμπολάχ, η οποία χτυπά το Ισραήλ από τον Λίβανο. Οι εκκλήσεις των διεθνών οργανισμών έχουν στο επίκεντρό τους τη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας από το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να επιτρέψει να φτάσει στους αμάχους ανθρωπιστική βοήθεια.

Ήδη επιτροπή του ΟΗΕ που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή ανακοίνωσε ότι υπάρχουν «σαφείς αποδείξεις» για εγκλήματα πολέμου, τα οποία διαπράχθηκαν τόσο από τη Χαμάς όσο και από το Ισραήλ, καθώς στο στόχαστρο των πολεμικών επιχειρήσεων βρίσκονται και άμαχοι.

Δραματικά είναι τα στοιχεία για τους θανάτους και τους τραυματίες του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του δικτύου Al Jazeera, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 900 Ισραηλινοί και 849 Παλαιστίνιοι, με το σύνολο να ξεπερνάει τους 1.849. Εξ αυτών οι Παλαιστίνιοι έχουν 830 νεκρούς και 4.250 τραυματίες στη Γάζα και 19 νεκρούς και τουλάχιστον 110 τραυματίες στη Δυτική Όχθη, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν τουλάχιστον 900 νεκρούς και 2.600 τραυματίες.

 

Το Ισραήλ καταγγέλλει σφαγές ακόμη και μικρών παιδιών από άνδρες της Χαμάς, ενώ οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν θανάτους αμάχων εξαιτίας των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας και καταγγέλλουν ότι το Ισραήλ αρνείται να επιτρέψει στην ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα) να φτάσουν στους αμάχους.

Η σφαγή στο κιμπούτς Κφαρ Άζα

Την Τρίτη επιτράπηκε πρώτη φορά σε δημοσιογράφους να μπουν στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, όπου πριν από τρεις ημέρες επιτέθηκαν οι άνδρες της Χαμάς. Ο υποστράτηγος του ισραηλινού στρατού Ιτάι Βερούβ περιέγραψε σκηνές απίστευτης βίας, όπου ολόκληρες οικογένειες δολοφονήθηκαν στα σπίτια τους.

Και δείχνοντας σακούλες, όπου όπως είπε βρίσκονταν πτώματα μικρών παιδιών, είπε:

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατέρες, στα υπνοδωμάτιά τους, στα καταφύγιά τους και πώς τα σκότωσαν οι τρομοκράτες. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι σφαγή», πρόσθεσε. Όπως είπε, αποκεφαλίστηκαν μικρά παιδιά και πυρπολήθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο σημείο βρέθηκαν πτώματα μαχητών της Χαμάς, μαζί με πτώματα Ισραηλινών πολιτών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.