Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Δεν είναι μπανανία η Ελλάδα” λέει ο Μητσοτάκης αλλά χαμηλώνει το κεφάλι μπροστά στις πολυεθνικές

Συνέντευξη έδωσε ο Κ.Μητσοτάκης και για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας που γονατίζει τα νοικοκυριά η απάντηση ήταν καμία μείωση ΦΠΑ ούτε στα τρόφιμα ενώ περιμένει τι θα πουν οι πολυεθνικές!

Αναλυτικότερα για το ζήτημα είπε: «Είμαστε σε μία πιο δύσκολη φάση γιατί υπάρχει αύξηση τιμών, ωστόσο βλέπουμε την αρχή του τέλους όσον αφορά στον πληθωρισμό. Οι τιμές του λαδιού είναι παγκόσμιες. Η Ελλάδα εξάγει λάδι και αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι κέρδος για τον παραγωγό.

Η μείωση του ΦΠΑ έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Μίλησα με πολλούς ομολόγους και δεν έχει δουλέψει ούτε στην ΕΕ. Οι τιμές κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν. Όμως οι μόνιμες αυξήσεις μισθών ήρθαν για να μείνουν. Λειτουργία της αγοράς: Έχουμε βάλει πολύ μεγάλα πρόστιμα και θα συνεχίσουμε.

Θέλω να στείλω μήνυμα και στις πολυεθνικές και εάν νομίζουν πως η Ελλάδα είναι μία μπανανία πως μπορούν να πωλούν τα ίδια προϊόντα πολύ πιο ακριβά από ότι σε άλλες χώρες θα δείτε τι θα κάνουμε πολύ σύντομα. Με ενδιαφέρει η πρόοδος στην οικονομία να έχει αντίκτυπο στον καθέναν. Ακρίβεια και στέγη είναι τα πιο σημαντικά θέματα.»

Τέλος για το ζήτημα του πολέμου στην Γάζα ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε:

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οδύνη μου για το χτύπημα με τους εκατοντάδες αμάχους. Μακάρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και να δούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι. Πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση από τη Χαμάς στο Ισραήλ. Είναι τόσο τεταμένα τα πνεύματα στην περιοχή.

Εδώ παίζεται πόλεμος προπαγάνδας και στις δύο πλευρές. Άγρια η τρομοκρατική επίθεση, όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Διακρίναμε τον παλαιστινιακό λαό από τη Χαμάς για να να λάβει ανθρωπιστική βοήθεια.»

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.