Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης “βλέπει” συνεργασία με την Αριστερά

Όχι σε «συμβιβασμούς για την καρέκλα» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιλώντας για το ενδεχόμενο ευρύτερων συνεργασιών στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Με σαφή στόχευση να καταδείξει ότι το κόμμα του ανήκει στους κερδισμένους του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open σημειώνοντας ότι «είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική Αριστερά, αλλά με στόχο να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές και συντηρητικές αντιλήψεις και τη κυβέρνηση της ΝΔ».

«Μπορούμε να νικήσουμε τη ΝΔ με συμμαχίες προγραμματικές» και πως «στόχος μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνω συμβιβασμούς για την καρέκλα» είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του για να προσθέσει «με γενναίο τρόπο έπραξε ο κ. Ζαχαριάδης, αλλά δεν έφτανε το ποσοστό του για να εκλεγεί ο Δούκας, τη νίκη του την έδωσε ο λαός της Αθήνας. Δεν πρέπει να περιχαρακώνουμε τη νίκη σε συμφωνίες κορυφής».

Άφησε αιχμές προς Μαξίμου μεριά λέγοντας «ακούω για προοδευτικό Κέντρο. Είναι ο κύριος Μητσοτάκης προοδευτικό Κέντρο όπως κυβερνά;» για να επισημάνει «ακούω για πρόοδο από την Αριστερά. Αυτοί που κατήγγειλαν τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις, που είναι σήμερα; Εγώ είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με το προοδευτικό Κέντρο και την Αριστερά, αλλά με συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας».

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφύλασσε σκληρή κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας «δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα και να λένε ότι εμείς κακώς πανηγυρίζουμε», για να εκτιμήσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε περιδίνηση.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Αριστερά που πραγματικά θέλουν να συμπορευτούμε, πραγματικά θέλουν να είναι στον αγώνα ενάντια στη συντήρηση…».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε αίτημα προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, καλώντας τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να την υπερψηφίσουν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.