Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έλληνας “Βάγκνερ” στα χέρια της ΕΥΠ ως πράκτορας των Ρώσων

Στην ΕΥΠ, δούλευαν για εβδομάδες την πληροφορία, ότι Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Βουλγαρίας, διοχετεύει μέσω υπόγειων διαύλων, όπλα σε ρωσικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, που δρουν στην Ουκρανία.

Μάλιστα, έλεγαν πως ο Ρ.Β, έχει αναπτύξει δεσμούς με τη διαβόητη ομάδα Βάγκνερ και για τη μεγάλη «μπίζνα», χρησιμοποιεί Βούλγαρους συνδέσμους.

Η πληροφορία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα, ο Έλληνας, φερόμενος ως εγκέφαλος του καρτέλ των όπλων και 11 ακόμη άτομα, να συλληφθούν και να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Η υπόθεση που έχει πλοκάμια, σε Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Σερβία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική και ως πόλη – στρατηγείο της παράνομης διακίνησης των όπλων καταγράφεται η Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Περιοχή, όπου έχει τις επιχειρήσεις του και διαμένει ο Έλληνας Ρ.Σ., ενώ στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Βούλγαροι, Ρώσοι, ένας Λευκορώσος και ένας Αλβανός.

Όπως αναφέρουν «πηγές» εκτός από τον Έλληνα ιδιοκτήτη της εταιρείας, συνελήφθησαν, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας (SANS) Πλάμεν Τόντσεφ, ένας λογιστής από το Καζακστάν, ένας Ρώσος με πέντε διαβατήρια, είναι ο οποίος ήταν διευθυντής στην εταιρεία του Έλληνα και ένας δεύτερος Ρώσος ο οποίος οργάνωσε τα logistics.

Ο τρίτος Ρώσος έχει μόνιμη άδεια παραμονής στην Ουγγαρία ενώ υπάρχει ένας Λευκορώσος και ένας Αλβανός στην ομάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία της SANS, η εγκληματική ομάδα ασχολούνταν με την εξαγωγή όπλων που προορίζονταν για τις ειδικές ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία – Rosgvardia, τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, την ομάδα«Wagner» και Τσετσένους μαχητές.

Οι ίδιες «πηγές» λένε πως τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών, δείχνουν ότι ο οπλισμός έφυγε από την εταιρεία του Έλληνα, στην πόλη της Φιλιππούπολης και στη συνέχεια από το αεροδρόμιο της Σόφιας, προωθήθηκαν στην Τουρκία και τη Ρωσία.

Από την επιχείρηση των αρχών κάποιοι από τους υπόπτους μπλοκαρίστηκαν στο αεροδρόμιο της Σόφιας πριν πετάξουν στη Ρωσία ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις μαρτύρων συνεχίζονται.

newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.