Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση – κόλαφος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης.

Όπως καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης  μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Παράλληλα, το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με το πολύ σχετικό (και πιο γενικό) θέμα της οικονομίας να ακολουθεί με 21,6%.

Την ίδια στιγμή, η αναταραχή που λαμβάνει χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη, κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, εκτιμά το 70,6% των ερωτηθέντων. Όσο για το τι θα πρέπει να γίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, το 48,6% λέει ότι «θα πρέπει να παραμείνουν και να μπορούν να ασκούν κριτική», ενώ το 43% πως «πρέπει να αποχωρήσουν από το κόμμα».

Για τις εξελίξεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, το 89,8% δηλώνει πως ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης. Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, το 65,4% είπε «να τηρήσει αυστηρή στάση ουδετερότητας», το 18,4% «να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ», το 11,5% «να πάρει θέση υπέρ της Παλαιστίνης» και 4,7% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 36,6% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,9%, ΠΑΣΟΚ με 11,9%, ΚΚΕ με 8,5%, Σπαρτιάτες με 3,5%, Ελληνική Λύση με 5,4%, Νίκη με 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.