Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βαριές οι κατηγορίες για τη δολοφονία του Αντώνη

H Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για ένα συμβάν που έχει προκαλέσει οργή, καθώς μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον άτυχο άντρα στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου, και στη συνέχεια αδιαφόρησαν για την τύχη του, αφήνοντάς τον να βρει μαρτυρικό θάνατο στα νερά του Πειραιά.

Κατηγορούμενοι είναι ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος (λοστρόμος, ύπαρχος, αξιωματικός καταστρώματος) του Blue Horizon.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος (ύπαρχο) που συστηματικά έσπρωχνε τον 36χρονο, μέχρι που έπεσε στη θάλασσα. Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος διώκονται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο. Ο καπετάνιος διώκεται για το (επίσης) κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται μεγάλες ποινές που φτάνουν μέχρι τα ισόβια.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Η Εισαγγελία θα διενεργήσει επείγουσα έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος στην υπόθεση.

Κύμα οργής

Ο τραγικός θάνατος του Αντώνη οδηγεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Το βράδυ της Τετάρτης, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εμποδίζοντας τη φόρτωση του πλοίου BLUE HORIZON.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά: εκεί που έλαβε χώρα το μοιραίο συμβάν.

Επίσης, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από κάλεσμα συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που πέρασε μεταξύ άλλων και από την πύλη του Λιμανιού, μπροστά από την οποία είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης.

Ποιος ήταν ο Αντώνης

Ο άτυχος 36χρονος ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, γνωστός στην τοπική κοινωνία της πατρίδας του, που προσπαθούσε μέσα από το μεροκάματο να τα βγάλει πέρα. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, ενώ κρητικά μέσα κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έκανε δουλειές του ποδαριού και θελήματα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ζούσε με τα αδέλφια του στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου, ενώ πρόσφατα είχαν χάσει και τη μητέρα τους.

Ο 36χρονος ερχόταν συχνά στην Αθήνα για προσωπικούς του λόγους, ενώ ταξίδευε αποκλειστικά με το πλοίο. Τα μέσα της Κρήτης, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήταν γνώριμος στα πληρώματα που εργάζονται στα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.