Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σπαρτιάτες: Οι διαγραφές και ο πόλεμος ανακοινώσεων για την κρατική επιχορήγηση

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει προσλάβει ο πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο κόμμα των Σπαρτιατών, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις στη Βουλή, την ώρα της μάχης των αρχηγών για τις φωτιές.

Και οι 11 βουλευτές δεν πήγαν στη Βουλή, αφήνοντας μόνο του τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα, που τους κατήγγειλε από του βήματος ότι είναι καθοδηγούμενοι από κέντρα που παραπέμπουν σε Δον Κορλεόνε και Greek Mafia, φωτογραφίζοντας τον έγκλειστο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη. Στη συνέχεια διέγραψε τρεις από τους 11 βουλευτές για να περάσουν αμέσως στην αντεπίθεση και οι 11 καταγγέλλοντας τον αρχηγό τους για πραξικόπημα. Ο ίδιος απάντησε λέγοντας ότι διέγραψε τους τρεις ως πρωταγωνιστές και ότι πρόκειται για συμμορία, προσθέτοντας ότι στηρίζει τον Κασιδιάρη, αλλά εδώ, όπως είπε, κλείνουν οι λογαριασμοί μας.

Μόνος χωρίς κανέναν βουλευτή στο πλάι του βρέθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Βουλή ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ενώ δόθηκε συνέχεια της κόντρας με διαγραφές και ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Η εικόνα ήταν πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, με πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι μόνος του στα έδρανα καθώς κανένας όπως φαίνεται δεν καταδέχθηκε να καθίσει μαζί του.

Σε συνέχεια της κόντρας του με τους αντάρτες βουλευτές ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας δηλωσε ευθέως ότι ζητούσαν συνέδριο για να του πάρουν το κόμμα και να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση.

Ο κ. Στίγκας χαρακτήρισε καθοδηγούμενος τους 11 μιλώντας για greek mafia και Κορλεόνε, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι η αναφορά του αφορά στο πρόσωπο του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου όπως έκανα πάντα. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Nton Κορλεόνε. Που τους λένε τι θα κάνουν, πότε θα το κάνουν  και πως θα το κάνουν.  Έχουμε τεράστια εθνικά θέματα , και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ δεν φοβάμαι. Ως Σπαρτιάτης και ως Στίγκας  στέκομαι όρθιος. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανεναν», είπε.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Στίγκας προανήγγειλε αποκαλύψεις σε επικείμενη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει. Δίνοντας όμως ένα πρώτο στίγμα μίλησε για κινήσεις και πράξεις κάποιων οι οποίες χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης : «όταν εκβιάζεις κάποιον και του τα παίρνεις τότε αυτό χρήζει εισαγγελικής έρευνας» είπε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα γιατί διέγραψε μόνο τρεις και όχι το σύνολο των βουλευτών είπε πως οι τρεις πρωτοστατούσαν στην ανταρσία εναντίον του και πως θεωρεί πως μεταξύ των έντεκα υπάρχουν έντιμοι και φιλότιμοι.

Λίγο αργότερα προχώρησε στη διαγραφή των τριών πρωτοστατών στο αντάρτικο εναντίον του με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποιώντας ότι θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους κ.κ Κατσιβαρδά, Κόντη και Δημητροκάλλη “διότι δεν νοείται οι βουλευτές να δρουν αυτοβούλως και να εκβιάζουν τον Πρόεδρο της Κ.Ο”.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.