Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο πρωθυπουργός «θύμωσε». Εμείς να δεις…

Την ώρα που γραφόταν αυτό το σχόλιο ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να επισκεφτεί για δεύτερη φορά τις πληγείσες περιοχές, να δει, να ακούσει, να «μυρίσει» από κοντά την τραγωδία.
Της Νατάσας Στασινού
«Μυρίζει θάνατος» έλεγε στην τηλεοπτική κάμερα, απεγνωσμένη κάτοικος του Παλαμά.
Η οσμή θανάτου πραγματική από τα δεκάδες νεκρά ζώα που επιπλέουν στα ύδατα και που θα χρειαστεί να περάσουν μέρες για να μετακινηθούν όλα σε άλλες περιοχές προς καύση.
Αλλά και μεταφορική. Όταν βλέπεις το σπίτι σου, τις καλλιέργειές σου, τον εξοπλισμό σου, όλη σου την περιουσία και τους κόπους μιας ζωής να βουλιάζουν στα λασπόνερα, βιώνεις έναν μικρό «θάνατο».  Πώς θα σταθείς και πάλι στα πόδια σου; Πώς να ξεκινήσεις από το μηδέν; Οι εικόνες και οι μαρτυρίες των κατοίκων από το οδοιπορικό της Ναυτεμπορικής σοκάρουν. «Διαλυθήκαμε» λέει στο φακό με τη φωνή σπάει ένας κτηνοτρόφος και δεν μένει κάτι άλλο να προσθέσεις.
 
Το κόστος ανυπολόγιστο όχι μόνο για αυτούς τους ανθρώπους, που καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους, αλλά για όλη τη χώρα, αφού ο θεσσαλικός κάμπος – πριν μετατραπεί σε απεράντη λιμνοθάλασσα- ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός αγροτικών προϊόντων της χώρας. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί σε μία περίοδο που οι τιμές βασικών ειδών διατροφής ήδη καλπάζουν.
Την ώρα που γραφόταν αυτό το σχόλιο ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να επισκεφτεί για δεύτερη φορά τις πληγείσες περιοχές, να δει, να ακούσει, να «μυρίσει» από κοντά την τραγωδία. «Δεν κρύφτηκα ποτέ» μας είπε ο ίδιος προ ημερών, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να ακουστούν και οι διαρροές: «Ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος, θα πάρει κεφάλια» Είναι έτοιμος για «δραστικές κινήσεις» (βλέπε ανασχηματισμό), διαβάζαμε σε διάφορα μέσα την ώρα που εκείνος έριχνε μάλλον μία τελευταία ματιά στα μέτρα στήριξης που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει για τους πληγέντες.
Η κεντρική Ελλάδα βυθίστηκε και εκείνος… «θύμωσε», μας πληροφορούσαν οι διαρροές. Η κοινωνία να δεις πόσο θυμωμένη είναι…
Πηγή: naftemporiki.gr
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.