Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καταναλωτές σε απόγνωση – Τα σούπερ μάρκετ τείνουν να γίνουν σχεδόν απαγορευτικά.

Απεγνωσμένοι οι καταναλωτές που με τα ίδια χρήματα αγοράζουν λιγότερα από τα μισά προϊόντα σε σχέση με παλαιότερα. Τον χειμώνα έρχονται τεράστιες αυξήσεις σε βασικά είδη και ο οικογενειακός προϋπολογισμός αναμένεται να «τιναχτεί» στον αέρα. Για πολλούς μισθωτούς και συνταξιούχους τα ψώνια του μήνα στο σούπερ μάρκετ τείνουν να γίνουν σχεδόν απαγορευτικά.

 

«Πήρα βακαλάο, φασολάκια και σπανάκι να κάνω σπανακόπιτα. Και πήρα και μαρούλι. Και πήγε 46 ευρώ», αναφέρει η κα Μαρία, συνταξιούχος, στο Mega.

 

«Τα μισά είναι για φαγητό και έχουμε πληρώσει 70 ευρώ. Δεν έχω πάρει ακόμα κρέας, δεν έχω πάρει σχεδόν τίποτα. Μόνο σαμπουάν, μαλακτικά για το πλυντήριο», σχολίασε ο κ. Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος.

Θα αυξηθεί και άλλο το ελαιόλαδο

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή στο ελαιόλαδο θα αυξηθεί ακόμη και κατά 45%, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη έχουν αρχίσει να κόβουν από τις αγορές τους, ακόμη και τρόφιμα για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

 

«Στο σούπερ μάρκετ έχουν ξεφύγει πολύ. Το λάδι έχει πάει στον Θεό, το τυρί, η φέτα στο Θεό, 13 ευρώ το τυρί; Και το λάδι το 4κιλο το έπαιρνες στα 17 και έχει πάει 27 ευρώ;».

80 με 100 ευρώ την εβδομάδα

 

Η κα Ελένη, εκπαιδευτικό, είπε: «Για το σούπερ μάρκετ θέλω 80-100 ευρώ την εβδομάδα, για τις ανάγκες της οικογένειας. Για τη λαϊκή γύρω στα 30 ευρώ. Βγάζουμε και τον κρεοπώλη και τον ψαρά. Κάθε μέρα βλέπεις τη διαφορά. Κάνεις το σταυρό σου και βγαίνεις για ψώνια».

 

Στις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές, γυρίζουν από πάγκο σε πάγκο, αναζητώντας καλύτερες τιμές.

 

Η κα Κατερίνα, ελεύθερη επαγγελματίας αναφέρει: «Δεν θα πάρω 5 μελιτζάνες να στέκονται στο ψυγείο. Θα πάρω 2 μελιτζάνες ίσα ίσα να φάμε». «Τα πράγματα που παίρναμε για 30 ευρώ έχουν φτάσει στα 70 με 80 ευρώ στα ίδια πράγματα».

 

Έτσι, φαίνεται πως πλέον η ακρίβεια έχει «παγώσει» την αγοραστική κίνηση ακόμα και στα απολύτως αναγκαία αγαθά.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.