Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας , δυνατές βροχές, αλλά και καταιγίδες, ενώ υπάρχει φόβος για πλημμυρικά φαινόμενα και στην Δυτ. Ελλάδα.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας , δυνατές βροχές, αλλά και καταιγίδες, ενώ υπάρχει φόβος για πλημμυρικά φαινόμενα και στην Δυτ. Ελλάδα.

Από σήμερα το πρωί  ο καιρός  αρχίσει να χαλάει, θυμίζοντας… χειμώνα. Η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά πολλών βαθμών Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ακραία.

Στην Πάτρα από το πρωΐ θα ξεκινήσει με συννεφιά , ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσει να βρέχει και στην συνέχεια την περιοχή θα πλήξουν καταιγίδες. Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε Πύργο και Αγρίνιο,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς στη Δυτ. Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα έχει τροπικά χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για ένα μεσογειακό κυκλώνα που θα επηρεάσει  πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να υπάρξει συντονισμός για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν. Όπως έγινε γνωστό θα ενεργοποιηθεί το 112 σε όσες περιοχές χρειαστεί.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει σε δύο φάσεις με τα φαινόμενα, δεδομένης και της εποχής, να είναι έντονα. Θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα και θα ενταθεί Τρίτη και Τετάρτη που θα είναι και οι πιο δύσκολες ημέρες.

Τα χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι καταρρακτώδεις βροχές που θα θυμίζουν τροπική καταιγίδα, χαλαζοπτώσεις, κεραυνοί, θυελλώδεις άνεμοι και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Ανάλογα με την εξέλιξη της καταιγίδας οι ριπές των ανέμων θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega Χριστίνα Ρήγου τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και κεντρική Στερεά όπου υπάρχει φόβος για πλημμύρες. Μέσα σε 48 ώρες αναμένεται στις συγκεκριμένες περιοχές να πέσει μεγάλος όγκος νερού. Αν αναλογιστούμε ότι μια ετήσια βροχόπτωση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι γύρω 200 με 250 χιλιοστά τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν τιμές 300 με 350 χιλιοστά βροχής. Πρόκειται για ακραίες τιμές και θέλει μεγάλη προσοχή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.