Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν πλέον ανοιχτά για αποτυχία της «αντεπίθεσης» των Ουκρανών: «Αυτοί φταίνε»

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν την αποτυχία της «αντεπίθεσης» των Ουκρανικών δυνάμεων και πλέον για πρώτη φορά ακούγονται φωνές για εκεχειρία και τον Β.Ζελένσκι να ελπίζει σε μια σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Σαουδική Αραβία.

Ακόμη και το CNN το όργανο των Δημοκρατικών του Biden δημοσιεύει υλικό για τις αποτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων ενώ εν χωρώ από τους New York Times μέχρι την Washington Post αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε.

Το CNN λέει ότι η ίδια η Ουκρανία ευθύνεται για την αποτυχία της αντεπίθεσης. Οι στρατιώτες είναι ελάχιστα εκπαιδευμένοι, δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των μονάδων, υπάρχει παντού γραφειοκρατία και οι διοικητές έχουν «σοβιετική νοοτροπία» αναφέροντας εκ νέου οτι μόνο τον Ιούλιο έχασαν 20.824 στρατιώτες, απώλειες πρωτοφανείς μέσα σε 30 ημέρες.

Την ίδια στιγμή Αμερικανοί σύμβουλοι, σύμφωνα με την Wall Street Journal, γνώριζαν καλά ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα τα κατάφερνε στην αντεπίθεση.

Ακόμα και ο ίδιος ο στρατηγός Mark Milley, Αρχηγός του Επιτελείου των ΗΠΑ, προειδοποίησε τον Νοέμβριο του 2022 ότι όλες οι επιτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχαν τελειώσει και ότι μια εκεχειρία θα έπρεπε να τεθεί σε προτεραιότητα αλλά πρώτα περιμένουν ένα χρόνο ακόμα.

Πάντως όλα αυτά έρχονται την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκτός από την επιστράτευση των 300.000 με επιπλέον 231.000 στρατιώτες έχει θωρακίσει την οικονομία της και ιδρύει συνεχώς επιπλέον νέες μονάδες με μια αμυντική βιομηχανία να τρέχει σαν “τρελή”, κάτι που σημαίνει ότι η Μόσχα πηγαίνει για την τελική αντεπίθεση όταν θα έχει απέναντι μια Ουκρανία εξουθενωμένη και μια Δύση που δεν θα μπορεί να την ενισχύσει περισσότερο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.