Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παραδομένη στις φλόγες η χώρα – Εκκενώθηκε νοσοκομείο – Οι καπνοί έφτασαν στην Πάτρα

Λίγο πριν από τις πέντε το πρωί οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Αποφασίσθηκε να μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο το πλοίο της γραμμής «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο μεταφέρονται δεκάδες άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο ΓΝ Αλεξανδρούπολης. Το ferry boat, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα φιλοξενήσει 90 ασθενείς.

Μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρα και σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα (21.08.2023) και παραμένουν ενεργές με τον καπνό να έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, πάνω από τη Βοιωτία από τη δασική πυρκαγιά στα Ψαχνά (Εύβοια), πάνω από την Πελοπόννησο από τη δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο (Βοιωτία) και, τέλος, πάνω από το Νότιο Αιγαίο από την πυρκαγιά στη Κύθνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες δύο ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη, 22 – 23.08.2023).

Ανησυχία είχε προκαλέσει στους πατρινούς, από τη νύχτα, η έντονη μυρωδιά καπνού στην ατμόσφαιρα, καθώς αναζητούσαν μήπως είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή.

Μάλιστα αρκετοί κάλεσαν την Πυροσβεστική, θέλοντας να πληροφορηθούν εάν είχε υπήρχε εστία φωτιάς στην πόλη.

Η πολύ έντονη μυρωδιά κάπνας, που ακόμη και τώρα το πρωΐ ήταν ιδιαίτερα αισθητή, προέρχεται από την μεγάλη πυρκαγιά που από χθές μαίνεται στην περιοχή της Βοιωτίας.

Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Πάτρα , αλλά και στους περισσότερους νομούς της χώρας, ο καπνός έφθασε μέχρι την αχαϊκή πρωτεύουσα!

Δείτε την εικόνα που παρουσίαζε ο ουρανός της Πάτρας στις 7.15 το πρωΐ. Η μουντάδα από τον καπνό ήταν έντονη λες και είχε συννεφιάσει…

Πηγή: Meteo.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.