Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μετράμε 20 νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές

Ακόμα μια νύχτα πύρινης κόλασης βιώνουν πολλές περιοχές της Ελλάδας, τη στιγμή που η χώρα μετρά τουλάχιστον 20 νεκρούς μέσα σε δύο μέρες. Τα μέτωπα είναι διάσπαρτα από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο, με τα πιο μεγάλα και επικίνδυνα να εντοπίζονται σε Πάρνηθα, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Βοιωτία και Ασπρόπυργο.

Η ανθρώπινη τραγωδία γράφτηκε στον Έβρο, όπου 18 μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Την ίδια ώρα, η οργάνωση Alarm Phone έκανε λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους μετανάστες σε δύο νησίδες στον Έβρο, εξαιτίας των πύρινων μετώπων.

Με τη συνδρομή των ισχυρών ανέμων, λοιπόν, εκδηλώθηκαν νέες εστίες την Τρίτη, ενώ δεν τέθηκαν υπό έλεγχο ορισμένες από τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες (όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που καίει ήδη από το Σάββατο), παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης. Για ακόμα μια μέρα, κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και άλλα κτίρια, με τις φλόγες να απειλούν νοσοκομεία και στρατόπεδα. Συνεχή ήταν τα μηνύματα εκκένωσης περιοχών, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

 

Τα κύρια μέτωπα

Στην Αττική μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Φυλή που εκδηλώθηκαν το πρωί και το μεσημέρι της Τρίτης, και έλαβαν πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικότερα, η φωτιά στη Φυλή ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στις παρυφές της Πάρνηθας κοντά στην περιοχή Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» Φυλής και συνεχίζει να κινείται απειλητικά. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Φυλή υπήρχαν δύο πύρινα μέτωπα, με το ένα να έχει πορεία προς το Μενίδι και τους Θρακομακεδόνες, ενώ το άλλο να κινείται περαιτέρω προς τη θέση Κεραμίδι.

Την ίδια ώρα, οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούσαν να ανακόψουν τις φλόγες που προχωρούσαν στους πρόποδες της Πάρνηθας, ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό.

Νωρίτερα, η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός.

Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της μέρας επιχείρησαν περιοδικά 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα. Από τις πρωινές ώρες εκδόθηκαν μέσω του 112 έξι προειδοποιητικά μηνύματα για την ενημέρωση και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.