Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ελπίδα από ερευνητική χημειοθεραπεία ικανή να σκοτώσει τους όγκους

Αισιόδοξα μηνύματα για την καταπολέμηση του καρκίνου έρχονται από μία φιλόδοξη έρευνα που επαναπρογραμματίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ώστε να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα.
Τα θετικά της νέας θεραπείας είναι ότι δεν προκαλεί βλάβη στα υγιή κύτταρα και έχει ελάχιστες και άκρως αντιμετωπίσιμες παρενέργειες.

Θετικά νέα
Η μεγάλη επιστημονική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει μεγάλες πιθανότητες να αποδειχθεί καταλύτης στη μάχη για τη θεραπεία του καρκίνου.

Επιστήμονες του μεγαλύτερου οργανισμού έρευνας και θεραπείας του καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, του City of Hope, αναπτύσσουν μία στοχευμένη χημειοθεραπεία που είναι σε θέση να σκοτώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους.

Οι ερευνητές εξηγούν πώς πήραν μία πρωτεΐνη, το πυρηνικό αντιγόνο πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων και είδαν πως το ερευνητικό μικρό μόριο που αναπτύχθηκε, προκάλεσε τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων, αλλά δε διέκοψε τον αναπαραγωγικό κύκλο των υγιών βλαστικών κυττάρων.

Η θεραπεία βασίζεται στον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς ώστε να στοχεύουν και να επιτίθενται στον καρκίνο του.

«Είναι ένας στόχος που ονομάζεται Πυρηνικό Αντιγόνο Πολλαπλασιαζόμενων Κυττάρων ή PCNA και έχει τροποποιηθεί μοναδικά σε καρκινικά κύτταρα κατά υγιών κυττάρων, έτσι εκμεταλλευόμαστε αυτήν την πρωτεΐνη που εμφανίζεται στα καρκινικά κύτταρα για την ανάπτυξη ενός μικρού συνδυασμού μορίων που τώρα είναι στη φάση της κλινικής δοκιμής», λένε οι ερευνητές.

Το αντιγόνο αυτό αποτελεί τον πρωτεύοντα στόχο της επιστημονικής μελέτης επειδή βρίσκεται στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων και όχι στην επιφάνεια των υγιών κυττάρων.

Η πολλά υποσχόμενη έρευνα βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια και το σίγουρο είναι πως απαιτείται ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι οι επιστήμονες να είναι σίγουροι πως αυτή θεραπεία καταπολεμάει τους καρκινικούς όγκους αλλά δεν προκαλεί βλάβη στα υγιή κύτταρα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.