Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το ΠΑΣΟΚ διαγράφει τα στελέχη του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η ΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καθώς το «πράσινο» στέλεχος Ζέφη Δημαδάμα, διορίζεται ως νέα ΓΓ Ισότητας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ η κυρία Δημαδάμα εντάσσεται πλέον στο δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος.

Στις πρόσφατες εκλογές δεν ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ανάρτησή της, τον περασμένο Μάιο 2023, είχε δηλώσει ότι παραμένει στρατιώτης της παράταξης. Βέβαια, οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως ήταν μάλλον ενήμερη για την μελλοντική της πολιτική κατάσταση.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κρύψει τη θέληση του να βρει στελέχη στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα οποία θεωρεί ότι ταιριάζουν περισσότερο στην δική του φιλοσοφία ακόμα και από αυτά που πρόσκεινται στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Επίσης, μεταγραφή από το «Ποτάμι» παίρνει και ο Νίκος Μηλαπίδης, πρώην διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας στο «Ποτάμι», ο οποίος ορίστηκε γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με ανακοίνωσή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος την έθεσε εκτός κόμματος, ενώ δρομολογεί ήδη την αντικατάστασή της στο PES WOMEN.

Η ανακοίνωση:

«Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταγραφή από το «Ποτάμι» παίρνει και ο Νίκος Μηλαπίδης, πρώην διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας στο «Ποτάμι», ο οποίος ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ακόμα και το «Ποτάμι ήταν ένας πολιτικός σχηματισμός που απηχούσε τις θέσεις του παλιού εκσυγχρονιστικού, σημιτικού ΠΑΣΟΚ και αντλούσε στελέχη από αυτόν τον χώρο.

Φαίνεται τελικά, πως 20 χρόνια μετά την λήξη της πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη, υπάρχει μία αναβίωση του συγκεκριμένου πολιτικού ρεύματος και μάλιστα σε άλλο κόμμα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.