Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!” Εισαγγελείς που αδιαφορούν… αλισβερίσι Δήμων-ιδιωτών για τα φιλέτα…

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Όλοι οι Δήμαρχοι των παραθαλάσσιων περιοχών, που δημιούργησαν το Χρηματιστήριο των… οργανωμένων παραλιών, για να εισπράττουν σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών, πρέπει να οδηγηθούν στο εισαγγελέα!
Όλοι οι εισαγγελείς, που αδιαφορούν, για το αλισβερίσι Δήμων-ιδιωτών, προκειμένου τα φιλέτα των ακτών να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ενός κοινόχρηστου αγαθού, πρέπει να δώσουν λόγο, γι΄αυτήν την “αδιαφορία” τους!
Το κακό με τις “οργανωμένες παραλίες” ξεκινάει, από τις δημόσιες αρχές.
Ο νόμος δεν αναγνωρίζει ιδιωτικές παραλίες, ούτε για επιχειρήσεις, ούτε για κατοικίες! Από το 1940, ο νομοθέτης έθεσε σε προτεραιότητα την προστασία του αιγιαλού ως “κοινόχρηστο κτήμα”, αδυνατώντας να προνοήσει τα όσα δεινά θα υφίστατο ο αιγιαλός και η παραλία τα επόμενα χρόνια
Συρματοπλέγματα και είσοδος, από 10+ευρώ το άτομο.
Ξαπλώστρες και ομπρέλες, είτε με υποχρεωτικές παραγγελίες, σε αστρονομικές τιμές, είτε με κοινή ταρίφα προσωρινής, ή μηνιαίας ενοικίασης, μέχρι και 3.000 ευρώ για το παγκόσμιο τζετ σετ.
Ο γηγενής πληθυσμός αναγκάζεται να πληρώσει, για κάτι που δικαιούται, ή να στρώσει την πετσέτα του, σε παρατημένες και βρώμικές περιοχές της ακτής, αφού οι Δήμοι εσκεμμένα τις απαξιώνουν. ΄Η τελικά, να μείνει σπίτι του!
Οι παραλίες ανήκουν μόνο στους προνομιούχους, που πληρώνουν, για να έχουν τις υπηρεσίες ακόμα και γκαρσονιών-κολυμβητών και να μπορούν ν΄απολαύσουν τον φρουτοχυμό τους, σε πλωτές εξέδρες, επιδεικνύοντας την ανωτερότητα της τάξης τους!
Ε, λοιπόν, όχι!
Όλα αυτά τα κοράκια της “Μαφίας της παραλίας”, που συνωστίζονται, στα Δημαρχιακά μέγαρα, για να πετύχουν την εκμετάλλευση των δημοσίων φιλέτων με την συνδρομή των Δημάρχων, πρέπει να εξαλειφθούν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα! Μαζί και οι Δήμαρχοι!
Οι ακτές και η θάλασσα είναι κοινόκτητο αγαθό και αποτελεί αδήριτη υποχρέωση των Δημάρχων να τις οργανώσουν και να τις περιφρουρήσουν οι ΙΔΙΟΙ, παρέχοντας υπηρεσίες, στους πολίτες, για τις οποίες πληρώνονται από τους φόρους μας!
Δείτε τα αποτελέσματα του Δήμου της Πάτρας!
Και ξέρετε εσείς! Τους ίδιους να ψηφίζετε!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.