Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Άδειασμα” Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία…

Αναστάτωση στην κυβέρνηση φαίνεται ότι προκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης και όσα εκείνος είπε σε αστυνομικούς συντάκτες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους. Αφενός έγινε γνωστό πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση Μηταράκη για σύσταση έφιππης αστυνομίας και αφετέρου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης είπε στους αστυνομικούς συντάκτες πως οι περίπου 1.000 αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί ως ειδικοί φρουροί για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα απορροφηθούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., για να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα και να ενταχθούν στις περιπολίες με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Η δήλωση αυτή υποδήλωσε ξεκάθαρα ότι πρόθεση του υπουργού ήταν να καταργηθεί ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο οποίος ουδέποτε προχώρησε σε ουσιαστική πράξη. Ωστόσο, νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνει ότι το τμήμα δεν διαλύεται.

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει αναφορικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Σε αντίθεση με αυτά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει πλήρως την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως πράττει ήδη. Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, με δεδομένο ότι η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βελτιωμένη, επανεξετάζεται διαρκώς ο τρόπος συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των ΑΕΙ, πάντα σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένο σχέδιο ανά ίδρυμα, που θα καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ασφαλείας των ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται.

 

Το άδειασμα για την έφιππη αστυνομία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την που κατατέθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη για σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μηταράκης είπε σε συνάντηση που είχε με αστυνομικούς συντάκτες ότι την Τρίτη υπέγραψε σχετική απόφαση για δημιουργία έφιππου τμήματος το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.

Το τμήμα κατά τον Μηταράκη είχε σχεδιαστεί για να λειτουργήσει από το 2024 και να συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.