Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πυρκαγιές: Καίνε και τη Ρόδο – Φωτιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα

Από το απόγευμα της Τρίτης, μεγάλη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερμα κατακαίει την Ρόδο. Η φωτιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από τρία Air Tractor και ένα ελικόπτερο ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για ρόδο και δύο Canadair από την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά Λάερμα, Έμπωνας και Απόλλωνας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες προστάτευσαν και τους ελαιώνες στην περιοχή.

Η φωτιά που είναι σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική πλευρά της Ρόδου κάτω από το βουνό Αττάβυρος φέρεται να ξεκίνησε από παλαιό σκουπιδότοπο και να πήρε γρήγορα έκταση.

Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη Air Τractor, τα οποία επιχειρούν στην πυρκαγιά της Ρόδου, αξίζει να σημειωθεί ότι κρίθηκαν ακατάλληλα για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε πριν τρεις ημέρες στον Κουβαρά. 

Ο λόγος ήταν ότι τα δύο αεροσκάφη που ήταν στον αέρα ήταν «σταθερής υδροληψίας», δηλαδή μπορούσαν να γεμίσουν νερό μόνο από το αεροδρόμιο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.