Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Gold Switzerland: «Το παγκόσμιο χρέος θα καταρρεύσει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου όπως το βαθυσκάφος Titan»! «Οι δυτικές οικονομίες θα ζήσουν την Κόλαση του Δά

Μία εφιαλτική πρόβλεψη για μια καταστροφική κατάρρευση χρέους σε πλανητικό επίπεδο έκανε η η Gold Switzerland η οποία λέει χαρακτηριστικά πως «όπως ακριβώς το βαθυσκάφος Titan το οποίο διαλύθηκε στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού παρασέρνοντας το πλήρωμά του στον θάνατο η παγκόσμια φούσκα χρέους μπορεί να εκραγεί μέσα σε ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου».Μάλιστα αναφέρεται στο ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου και μίας ολικής καταστροφής λόγω του πολέμου στην Ουκρανία για τον οποίο θεωρεί ως βασικούς υπεύθυνους τις ηγεσίες των ΗΠΑ και των δυτικών χώρων.Πρώτη φορά ένας δυτικός οικονομικός οίκος ρίχνει ευθύνες στις δυτικές ηγεσίες για επικείμενη παγκόσμια καταστροφή.Όλα αυτά τα αναφέρει σε έκθεση του και προσθέτει μάλιστα ότι θα έρθει μία φοβερή τιμωρία λόγω της απληστίας των κύκλων που κυβερνούν τις δυτικές χώρες.

Και συνέχισε το ίδιο «ποιητικά» αναφερόμενη στην πασίγνωστη «Θεία Κωμωδία» του Ντάντε Αλιγκέρι.

«Ο Δάντης περιγράφει τους 9 κύκλους της κόλασης.  Ο 3ος κύκλος είναι η λαιμαργία που ταιριάζει στον δυτικό κόσμο, με την υπερβολική κατανάλωση τόσο υλικών όσο και οικονομικών πόρων.

Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει μια σταδιακή αύξηση του κακού, με αποκορύφωμα το κέντρο της γης, όπου βρίσκεται ο Σατανάς.

Οι αμαρτωλοί κάθε κύκλου τιμωρούνται για την αιωνιότητα με τρόπο που ταιριάζει στα εγκλήματά τους.Οι χρηματοπιστωτικές αγορές κυριαρχούνται επίσης από λαιμαργία για μεγάλο χρονικό διάστημα».Όπως αναφέρει ο ελβετικός οίκος, «βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, με τη σημερινή Δυτική Αυτοκρατορία να διανύει τα τελευταία στάδια μιας προϊούσας παρακμής που μοιάζει πολύ με την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον 5ο αιώνα.

Πόλεμοι, χρέη, ελλείμματα, νομίσματα που καταρρέουν, διαφθορά και σοσιαλισμός – συν η αλλαγή (όσο περισσότερα πράγματα αλλάζουν, τόσο περισσότερο μένουν ίδια).«Οι ηγέτες λατρεύουν να παίζουν πραγματικά πολεμικά παιχνίδια, αν και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν βρεθεί ποτέ κοντά στην πρώτη γραμμή.

Ένας πόλεμος δημιουργεί φόβο στους ανθρώπους και επιτρέπει στους ηγέτες να κυβερνούν τη χώρα ανεύθυνα, τόσο σε σχέση με την οικονομία όσο και ελέγχοντας τους πολίτες.

Έτσι όλοι οι δυτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για να ακούσουν τις φωνές του Zelensky να ζητά περισσότερα χρήματα και περισσότερα όπλα σε έναν πόλεμο που η Ουκρανία είναι απίθανο να κερδίσει.

Αλλά δεδομένου ότι αυτός είναι ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων για την πραγματική μάχη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η Δύση υποχωρεί απρόθυμα σε πολλές από τις απαιτήσεις του Zelensky, κλιμακώνοντας έτσι τον πόλεμο σε επίπεδα που θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κόσμο.

Όταν πρόκειται για πολέμους, οι ηγέτες έχουν την απόλυτη εξουσία και επίσης πρόσβαση σε κεφάλαια.

Αν και καμία χώρα δεν έχει διαθέσιμα κεφάλαια για αυτόν τον πόλεμο, όλες δανείζονται και τυπώνουν χρήματα εις βάρος των χωρών και των λαών τους.

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτός ο πόλεμος θα είναι περιορισμένος, αλλά θα συνεχιστεί για χρόνια με τεράστιο κόστος ζωής και πόρων.

Στη χειρότερη θα μπορούσαμε να έχουμε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, με καταστροφικές επιπτώσεις.

Οι δυτικοί ηγέτες θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τον λαό τους εάν αντ’ αυτού έστελναν ειρηνοποιούς και επικεντρώνονταν στις οικονομίες τους, που βρίσκονται στα πρόθυρα μεγάλης κατάρρευσης».

Αυτά τα λέει η Gold Switzerland ένας εκ των μεγαλύτερων οικονομικών οίκων του πλανήτη και όχι κάποιος Άγιος της Ορθοδοξίας.

«Επιστρέφοντας στην κόλαση του Δάντη, οι 9 κύκλοι της είναι: 1. Limbo – όπου δεν υπάρχει θεός, 2. Λαγνεία, 3. Λαιμαργία, 4. Απληστία, 5. Οργή, 6. Αίρεση, 7. Βία, 8. Απάτη και 9. Προδοσία.

Πολλές από τις 9 αμαρτίες στην Κόλαση του Δάντη έχουν εφαρμογή στον σημερινό κόσμο, αλλά ίσως η λαιμαργία να είναι μία από τις πιο ταιριαστές στον δυτικό κόσμο.

Ο Κέρβερος, το τρικέφαλο θηρίο της κόλασης, φυλάει τους λαίμαργους».

Ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης από το δεύτερο μισό του 1700 ήταν η ανακάλυψη και η χρήση της ενέργειας σε βιομηχανική κλίμακα.

Η ανάπτυξη της οικονομίας δεν καθοδηγείται από τα χρήματα αλλά από την ενέργεια.

Όπως αναφέρει ο Tim Morgan της Surplus Energy Economics:

«Η οικονομία είναι μια εξίσωση που περιλαμβάνει το πλεόνασμα ενέργειας, την αύξηση της παραγωγής και τον παγκόσμιο πληθυσμό από τη Βιομηχανική Επανάσταση και εξής.

Αλλά η κρίσιμη σχέση μεταξύ της παραγωγής ενέργειας και του ενεργειακού κόστους της εξόρυξης επιδεινώνεται γρήγορα, με αποτέλεσμα η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε εδώ και περισσότερους από δύο αιώνες να αρχίσει να μεταβάλλεται».

Και η αλήθεια είναι πως το ενεργειακό κόστος αυξάνεται συνεχώς.
Το 1990 αυτό το κόστος ήταν 2,6% επί των ορυκτών καυσίμων και εκτιμάται ότι θα είναι 12% το 2025.

Σύμφωνα με τον Δρα Morgan, με το τρέχον ενεργειακό κόστος ενέργειας, η πραγματική οικονομία καθώς και η ευημερία έχουν αρχίσει να μειώνονται και αυτή η τάση θα συνεχιστεί για αρκετές δεκαετίες.

Τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής ενέργειας παγκοσμίως και η ανανεώσιμη ενέργεια είναι απίθανο να κάνει κάποια σημαντική διαφορά τις επόμενες δεκαετίες.

Επομένως, τώρα εξετάζουμε την κορύφωση της φθηνής ενέργειας σε μια εποχή που οι αγορές περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε περιοχή φούσκας, με χρέη και ελλείμματα σε επίπεδα που μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε κατάρρευση.

«Και πάλι επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η φθηνή ενέργεια είναι προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη» αναφέρει η Gold Switzerland.

Οι φούσκες σκάνε πάντα… Αλλά γνωρίζουμε ότι πριν σκάσουν πάντα να μεγαλώνουν.

Μια καταστροφική έκρηξη είναι «απίστευτα γρήγορη» – λαμβάνει χώρα μέσα σε μόλις ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου, δήλωσε η Aileen Maria Marty, πρώην αξιωματικός του Ναυτικού και καθηγήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

«Ολόκληρο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει πριν καν τα άτομα που βρίσκονται μέσα συνειδητοποιήσουν ότι υπήρχε πρόβλημα», είπε στο CNN.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.