Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«ΕΝΤΑΞΕΙ το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, με τα χρέη των κομμάτων τι θα γίνει;»

Ως «προσωπικές» -τις οποίες μάλιστα «διατυπώνει από παλιά»- προσπάθησε να εμφανίσει η κυβέρνηση, μέσω διαρροών αρχικά και διά του εκπροσώπου της στη συνέχεια, τις απόψεις του Γ. Φλωρίδη εναντίον της ρύθμισης για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών. Και η αλήθεια είναι ότι μας μπέρδεψε ακόμη περισσότερο…

Καθώς ο ίδιος ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, από το βράδυ της Παρασκευής που έριξε τη ρουκέτα του από το βήμα της Βουλής δεν έχει μιλήσει άλλο, δεν έχουμε την ευκαιρία –τουλάχιστον μέχρι στιγμής- να μάθουμε από «πόσο παλιά» τα λέει αυτά. Όσο κι αν ανατρέξαμε, δεν βρήκαμε να έχει διατυπώσει δημοσίως ανάλογες απόψεις τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός κι αν το έχει κάνει ιδιωτικώς…

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να διευκρινιστεί από πλευράς του εάν το υποστήριζε και πριν από το 2015. Γιατί τότε; Διότι τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης είχε τοποθετηθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Και ποια σχέση έχει αυτό;

Πολύ απλώς λίγους μόλις μήνες νωρίτερα είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υπό τον Αντ. Σαμαρά, η πρώτη σκανδαλώδης τροπολογία που αποτέλεσε τη «μήτρα» της μετέπειτα επίμαχης ρύθμισης που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε στα τέλη του 2019!

Για να μην ξεχνάμε λοιπόν, εκείνη η αρχική ρύθμιση επιβλήθηκε το 2014 –εν μέσω σκληρών μνημονίων που τσάκιζαν την ελληνική κοινωνία- προκειμένου να σταματήσει η ποινική δίωξη σε βάρος περισσότερων από 100 τραπεζικών στελεχών αλλά και των «ταμιών» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, αναφορικά με τα δάνεια σε αυτά τα δύο κόμματα εξουσίας. Αυτή άλλωστε είναι και η «ταμπακιέρα» του όλου θέματος. Και βεβαίως τότε τη ρύθμιση εκτός από τη ΝΔ είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ…

Η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου δεν τελεσφόρησε ωστόσο σε εκείνη τη φάση διότι, όταν άλλαξε η κυβέρνηση, οι φάκελοι ανασύρθηκαν από το αρχείο, συντάχθηκαν νέα καταλυτικά πορίσματα και διατάχθηκαν νέες ποινικές διώξεις…

Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν ο Κ. Τσιάρας εισηγήθηκε ως υπουργός Δικαιοσύνης την τροποποίηση του σχετικού άρθρου στον Ποινικό Κώδικα που όριζε ότι πια μόνο μετά από μήνυση (των …εαυτών τους!) θα μπορούν να κατηγορηθούν για απιστία στελέχη τραπεζών.

Όπως και νάχει, με αυτή την αφορμή πάντως θα έπρεπε κανονικά να έχει «επανέλθει» στην επιφάνεια η μεγάλη εκκρεμότητα με τα «δανεικά και αγύριστα» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που- έστω και χωρίς ποινικές διώξεις- εξακολουθεί να αποτελεί μια τεράστια πληγή. Και όχι μόνο τα δύο κόμματα δεν αποπληρώνουν τα χρέη τους με διάφορες μεθοδεύσεις αλλά και –όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «δημοκρατία»- μεθόδευσαν την αναβολή της δημοσίευσης των ισολογισμών τους προκειμένου να περάσουν οι εκλογές!

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.