Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας: Πληρωμή εισιτηρίου με κινητό ή κάρτα

Σε νέα εποχή έχει εισέλθει το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, προσφέροντας τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να προμηθεύεται εισιτήρια με το σύστημα ανέπαφων πληρωμών που αντικαθιστούν τη χρήση μετρητών ή την αναμονή στην ουρά για έκδοση έντυπων εισιτηρίων. Η νέα δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές ξεκίνησε στη Λάρισα και επεκτείνεται σταδιακά σε 33 πόλεις και νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Πάτρας.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας Γιάννης Ρήγας εξήγησε πως εντός ημερών θα εφαρμοστεί στο 100% η νέα δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων, καθώς απομένουν λίγες διαδικαστικές λεπτομέρειες για την πλήρη λειτουργία του συστήματος.

Ενεργοποιώντας την αποδοχή καρτών στα λεωφορεία βελτιώνεται η εμπειρία των επιβατών, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο, μειώνοντας τη συμφόρηση και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μη φέρουν συνεχώς μετρητά. Σύντομα, μόλις ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών σε όλα τα λεωφορεία της Πάτρας, κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους, «περνώντας» απλώς την κάρτα ή το κινητό τηλέφωνο στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων.

Σε περισσότερες από 500 πόλεις του πλανήτη είναι αρκετά διαδεδομένη αυτή η πρακτική λειτουργία των συστημάτων αγοράς/επικύρωσης εισιτηρίων, αφού με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται οι μαζικές μετακινήσεις.

Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Αστικό ΚΤΕΛ θα προχωρήσει στην εγκατάσταση μηχανημάτων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, στη στάση που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ερμού.

Ωστόσο, από την πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας δεν ξεχνούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα των δρομολογίων που είναι το κυκλοφοριακό. Με θλίψη διακρίνουν ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν διατίθενται να προσφέρουν λύσεις στο θέμα της διπλοστάθμευσης που κατά κύριο λόγο προκαλεί καθυστερήσεις στα δρομολόγια εντός κέντρου.

Πηγή: pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.