Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Έφοδος» της ΕΛΑΣ σε γηροκομείο μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Η ΕΛΑΣ έκανε έφοδο χθές (11.7.2023) σε γηροκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά από εισαγγελική παραγγελία την οποία προκάλεσαν καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της δομής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η «έφοδος» της ΕΛΑΣ στο γηροκομείο του Ηρακλείου έγινε σήμερα το πρωί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην εν λόγω δομή, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ηλικιωμένων που έμεναν εκεί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχε και θέμα… στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.

Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον 60χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου του Ηρακλείου και με τη δικογραφία που θα σχηματισθεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Πηγή:newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.