Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αιολικά και πυρκαγιές: ποιος είπαμε πως έκαψε τη Ρόδο; #Tipsifisateremalakes?

Φωτιά ξέσπασε στη Νάξο το μεσημέρι της Παρασκευής 14/7/2023 και το ιστολόγιο κατέδειξε πως, για “σατανική σύμπτωση”, πολύ κοντά στη θέση της υπάρχει έγκριση ανάπτυξης αιολικού εργοστασίου. Κι ας λέει ό,τι θέλει η ΕΛΕΤΑΕΝ ή τα energy παπαγαλάκια τους ή και ο οποιοσδήποτε “πρόθυμος” στην υπεράσπιση των αιολικών συνταγματολόγος.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη Νάξο κάηκαν τα Δερβενοχώρια, στην πολύπαθη απ’ τα αιολικά Βοιωτία, κι αμέσως οι κάτοικοι ξεσπάθωσαν : “είναι εμπρησμός, σ’ ένα μήνα θα φυτρώσουν ανεμογ@@ήτριες”. Και αμέσως μετά κάηκε η μισή Ρόδος, ακριβώς όπως, πάντα επί Μητσοτάκη, είχε καεί η μισή Εύβοια: #Tipsifisateremalakes?

Μια ματιά στο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης πυρκαγιών Effis, της υπηρεσίας Copernicus της ΕΕ, είναι …

εντελώς αποκαλυπτική για το τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο. Αρχικά ξέσπασε μια φωτιά στο κέντρο του νησιού, η οποία, πολύ βολικά, μάλλον με τους νοτιάδες, κινήθηκε προς τα βόρεια. Μόνο που στη συνέχεια φαίνεται οι άνεμοι να άλλαξαν κατεύθυνση, να γύρισαν σε βορειοδυτικούς με ένταση μέχρι 7 μποφόρ, και το κακό δεν άργησε να γίνει, η φωτιά έτρεξε γρήγορα πολλά χιλιόμετρα και κατέληξε στα παράλια νότια της Λίνδου. Τεράστια δυσφήμιση για τον Ελληνικό τουρισμό, έργο ασφαλώς των ΑΧΡΗΣΤΩΝ, που έχουν ως πυροσβεστικό δόγμα το “να γίνει όλη η Ελλάδα κάρβουνο, αλλά να μη μας χρεώσουν νεκρό”.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξημερώματα Κυριακής 23/7/2023, στη Ρόδο συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και μακάρι να μην έχουμε θύματα. Το νησί βεβαίως έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή, καθώς δάση, περιουσίες και το τουριστικό προϊόν έγιναν στάχτη. #Tipsifisateremalakes?

Τέλος, ο Γεωπληροφοριακός Χάρτης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, μιας δήθεν “Ανεξάρτητης” Αρχής, που έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στη χώρα, δείχνει ξεκάθαρα την -ξανά- “σατανική σύμπτωση”, να υπάρχουν αδειοδοτημένα αιολικά στην περιοχή που καίγεται στη Ρόδο. Δείτε με προσοχή τι υπάρχει εκεί ακριβώς που ξεκίνησε η φωτιά, βόρεια του ορεινού όγκου του νησιού. Όμως ο λαός μας λέει πως “σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει

ΠΗΓΗ 

https://greeklignite.blogspot.com/2023/07/tipsifisateremalakes.html

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.