Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Με τους “δήθεν” Χριστιανούς και πατριώτες τα έβαλε ο Μητσοτάκης

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εκλογών της Κυριακής, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως τα περιθώρια ανόδου της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία είναι μεγάλα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στα κόμματα δεξιά της ΝΔ. Άφησε δε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και επέμεινε στο στόχο της αυτοδυναμίας στις προσεχείς κάλπες.

«Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι εμπορεύονται την θρησκεία ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μια σαφή στόχευση προς τα κόμματα δεξιά της ΝΔ που μάχονται για να μπουν στη Βουλή.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως «οι Μακεδόνες όπως και όλοι οι Έλληνες εξουδετέρωσαν την παγίδα της απλής αναλογικής» και συνέχισε: «Η Θεσσαλονίκη είναι το απόρθητο κάστρο της παντoδύναμης και αυτοδύναμης Ελλάδας».

 

«Καθήκον σας είναι να έρθουμε πρώτοι και με μεγάλη διαφορά στη Θεσσαλονίκη» τόνισε και σημείωσε πως η ΝΔ έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά κρίσεις. «Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Για να έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση πρέπει να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Να προχωρήσουμε στον δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

 

«Αποδείξατε στην κάλπη πως η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει μπροστά. Με ευπρέπεια, και όχι σαν αυτούς που επένδυσαν στον διχασμό, στο μαύρο και την τοξικότητα», τόνισε.

«Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα»

 

«Προσέξτε, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Εδώ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα ποσοστά μας έχουν ακόμη περιθώρια ανόδου» και πρόσθεσε: «Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πάρει αυτή η πόλη τη θέση που της αξίζει». Μάλιστα χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη “απόρθητο κάστρο της αυτοδύναμης και παντοδύναμης Ελλάδας”.

 

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «θα έχουμε το ωραιότερο μετρό της Ευρώπης, όχι με ζωγραφισμένα εκδοτήρια».

 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τους στόχους της επόμενης τετραετίας. Όπως είπε, βασική προτεραιότητα είναι η στήριξη του ΕΣΥ αλλά και η αύξηση των μισθών. «Στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός, ο βασικός στα 950 ευρώ. Εμείς είμαστε η παράταξη που στηρίζει την ελληνική οικογένεια. Θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος. Οι μισθοί πρέπει επιτέλους να πλησιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Πετύχαμε όλη η Ελλάδα να είναι μπλε. Τώρα ήρθε η ώρα σε αυτή την εμπιστοσύνη να ανταποκριθούμε με μία Ελλάδα ισχυρή. Οι Έλληνες μας καλούν να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά», ξεκαθάρισε.

 

«Η αριθμητική της κάλπης είναι αμείλικτη, πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκη πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία είναι οι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

 

«Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι ηγέτες, προσωποπαγή σχήματα που διαψεύδουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται. Η καπηλεία τον αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία είτε το μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. Αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν. Η ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα. Οσοι, λοιπόν, με τη συμπεριφορά τους, τελικά, προσβάλλουν το σταυρό ή τη γαλανόλευκη ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι φτάνουν να εμπορεύονται μέχρι τη θρησκεία εδώ μέσα στην πόλη καμάρι του Βυζαντίου. Ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Απέναντι σε ποιους τα λένε αυτά; σε σας στους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.