Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το Market Pass συνεχίζεται ως ασπιρίνη – Αναμένονται ανακοινώσεις

Παράταση θα δοθεί στο Market Pass και στο «καλάθι του νοικοκυριού», δύο μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Το Market pass λήγει κανονικά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και αναμένεται να ισχύσει για ακόμη πέντε μήνες. Όπως όλα δείχνουν, το πιο πιθανό σενάριο είναι το Market Pass να πάρει παράταση για τρεις μήνες (το πρώτο διάστημα) με αυτή να δίνεται για επιπλέον δύο μήνες (από τον Αύγουστο δηλαδή έως τον Δεκέμβριο του 2023).

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα ενώ η μηνιαία επιδότηση στους δικαιούχους του Market Pass θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ. Οι αιτήσεις για το Market Pass γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr.

Market Pass: Πώς καταβάλλεται, ποιοι οι δικαιούχοι

Για να λάβει κάποιος το πλήρες ποσό του Market Pass θα πρέπει να επιλέξει την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές).

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την κατάθεση σε λογαριασμό τότε θα λάβει το 80% της επιδότησης.

Δικαιούχοι είναι οι άγαμοι που είχαν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ το 2022, ενώ για τους έγγαμους και της μονογονεϊκές το «ταβάνι» για το εισόδημα είναι οι 24.000 ευρώ + 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, η αντικειμενική αξία των ακινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους – μονογονεϊκές οικογένειες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.