Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παύλος Σαράκης: «Έχουμε δώσει όρκο τιμής να καταδιώξουμε τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους πολιτικούς»

Τη ζημιά που υπέστησαν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες από το απαλλακτικό βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης για τη Novartis κατέδειξε ο Παύλος Σαράκης μέσω της συνέντευξής του στη Vicky Pedia. Ο κορυφαίος ποινικολόγος, που πέτυχε την καταδικη της πολυεθνικής στις ΗΠΑ και, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης ανέδειξε την αντίφαση ανάμεσα στην αποζημίωση των Αμερικανών με 310 εκατ. δολάρια για τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα και την απαλλαγή της πολυεθνικής στην πατρίδα μας. Επίσης έκανε λόγο για «ενδημική διαφθορά» στο δημόσιο βίο, ενώ υπογράμμισε το «ανήθικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα». Μίλησε για το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης στην οικονομία, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους ονειρεύονται «Πρέσπες του Αιγαίου», κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για εμπαιγμό των πολιτών με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατέστησε σαφές ότι δεν νοείται το ακαταδίωκτο όταν ζημιώνονται η Ελλάδα και οι Έλληνες. Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε ότι θα πολεμήσει τις διάφορες διατάξεις περί ακαταδίωκτο.

–      Δεν μπορώ, κύριε Σαράκη, να μην αρχίσω από το σκάνδαλο της Novartis, καθώς είχαμε πρόσφατα το απαλλακτικό βούλευμα για τους τελευταίους εμπλεκόμενους. Θέλω, λοιπόν, να σάς ρωτήσω πώς γίνεται να παραδέχεται η εταιρεία το σκάνδαλο στις ΗΠΑ και εδώ να απαλλάσσεται;

«Είναι πράγματι τραγική ειρωνεία η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis να συμβιβάζεται με τις Αμερικανικές Αρχές για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα, να αποζημιώνει με 310.000.000 δολάρια την Αμερικανική Κυβέρνηση και η χώρα που υπήρξε θύμα αυτών, της οποίας  ζημιώθηκε το δημόσιο ταμείο των φορολογουμένων της –και μιλώ φυσικά για την Ελλάδα-, να απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους με εισαγγελικές διατάξεις και δικαστικά βουλεύματα. Η διαφθορά στο δημόσιο βίο μας είναι ενδημική.  Έχουμε ένα ανήθικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που συγκαλύπτει τα ανομήματά του. Το ίδιο έπραξε και στο σκάνδαλο της Siemens. Η Αμερικανική Δικαιοσύνη δεν συγχωρεί τη διαφθορά, δεν συμβιβάζεται με την πολιτική εξουσία και προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Το αντίθετο δηλαδή απ’ ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_0197-2-1024x683.jpg

–      Οι Αμερικανοί, λοιπόν, πήραν αποζημίωση. Η Ελλάδα, όχι. Γιατί;

«Πώς νομιμοποιείται ηθικά και νομικά να λάβει αποζημίωση; Η ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά σκευωρία. Παράλληλα, η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη το εξής αντιφατικό: ούτε σκάνδαλο ούτε σκευωρία. Για μένα προσωπικά, η κατάληξη της διερεύνησης του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα, αποτελεί δικαίωση της επιλογής μου να προσφύγω στην Αμερικανική Δικαιοσύνη και όχι στην Ελληνική. Υπερασπίστηκα το ελληνικό δημόσιο συμφέρον, καταδιώκοντάς τους στις ΗΠΑ και πέτυχα να τιμωρηθεί  η Novartis καταβάλλοντας μία μεγάλη αποζημίωση για όσα έπραξε εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Σαν Έλληνας πατριώτης και μαχόμενος δικηγόρος έκανα το καθήκον μου. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έκαναν το δικό τους. Για μένα είναι όρκος τιμής να καταδιώκω τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχω και στην εκλογική μάχη με την Ελληνική Λύση».

–      Ποιος θα πληρώσει για τα χρήματα που έχασαν οι Έλληνες πολίτες από την αποζημίωση της Novartis;

«Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης είναι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης. Δυστυχώς, στην περίπτωση αυτή, ισχύει το “και κερατάς και δαρμένος”. Αγωνιζόμαστε για να τον αφυπνίσουμε από την ραγιάδικη νοοτροπία, που έντεχνα του έχουν εμφυσήσει. Να μας δώσει τη ψήφο του, για να την μετατρέψουμε σε βόλι κατά της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, για να ανατρέψουμε το σάπιο” κατεστημένο της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».

Αυτός είναι ο Αλβανός που έριξε βιτριόλι στον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη

–      Τελικά, κύριε Σαράκηισχύει παντού το ακαταδίωκτοΆραγεισχύει και σε άλλες χώρες;

Η έννοια του ακαταδίωκτου δεν έχει θέση σε μία δημοκρατική και συντεταγμένη πολιτεία. Στη Δημοκρατία, ουδείς υπεράνω του Νόμου και της Δικαιοσύνης. Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και χωρίς εξαιρέσεις. Οι βασιλείς και οι δικτάτορες θεσπίζουν προνομιακή μεταχείριση έναντι του Νόμου για τους ίδιους και τους αυλικούς τους. Εμείς ως Ελληνική Λύση, ως κόμμα ευθύνης και προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών, έχουμε δεσμευτεί, να καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους. Αν μας τιμήσει ο Έλληνας ψηφοφόρος, θα το κάνουμε πράξη».

–      Είχαμε τη Siemens, τη Novartis, μα και άλλα σκάνδαλα. Γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα όσοι θέλουν να δωροδοκήσουν;

«Η μίζα είναι συνώνυμο της πολιτικής κουλτούρας των κρατούντων. Είναι τυχαίο που έχουμε πάμπλουτους πολιτικούς, χωρίς να έχουν εργαστεί ποτέ; Εμείς στην Ελληνική Λύση δεν έχουμε επαγγελματίες πολιτικούς. Έχουμε ανθρώπους της αγοράς, αυτοδημιούργητους και εργασιομανείς. Έχουμε ήθος και ηθική στον προσωπικό μας βίο και αυτό θέλουμε να δώσουμε και στο δημόσιο βίο. Δεν είμαστε πορφυρογέννητοι, προερχόμαστε από την κοινωνία και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_9562-699x1024.jpg

–     Να έρθουμε στις εκλογές. Ποιο είναι το διακύβευμα; Σάς ρωτώ διότι βλέπουμε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν ελάχιστα στην ουσία και να τσακώνονται για τα τυπικά…

Η κοινοβουλευτική παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη είναι δεδομένη. Γνωρίζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οικογένειας, της πολύχρωμης και χωρίς ιδεολογικής συνοχής πλέον, Νέας Δημοκρατίας. Ο αλλοπρόσαλλος ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας και της διαφθοράς αδυνατούν εκ των πραγμάτων να εκφράσουν και να αντισταθούν στην επελαύνουσα αλαζονεία της κυβερνητικής εξουσίας που συχνά-πυκνά ερωτοτροπούν με τις συνταγματικές εκτροπές και με τις παρεκτροπές ηθικής και εθνικής τάξης. Είναι όλοι τους υποστηρικτές της “woke” ατζέντας. Είναι χρέος μας να συγκροτήσουμε την εθνική-κοινωνική αντιπολίτευση, υπέρ της κοινωνίας και της πατρίδας. Μόνον η Ελληνική Λύση μπορεί να το πράξει. Γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα στους ώριμους και συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλη την Ελλάδα. Για τη δική μας Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες. Για τις παραδοσιακές αξίες μας, που είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες».

–     Έχουν επιδοθεί και τα τρία κόμματα σε μία διαρκή παροχολογία. Πιστεύετε ότι θα δώσουν όσα υπόσχονται;

«Να σας απαντήσω με ένα ανέκδοτο: Πεθαίνει ένας πολιτικός και πάει στον άλλο κόσμο. Εκεί βλέπει τον Άγιο Πέτρο, ο οποίος του λέει: “Επειδή είσαι πολιτικός μεγάλων διαστάσεων θα σε αφήσω να περάσεις μία μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο και μετά να επιλέξεις που σου αρέσει πιο πολύ να μείνεις…”. Παίρνει το ασανσέρ ο πολιτικός και κατεβαίνει στην κόλαση. Εκεί ανοίγει μία πύλη και βλέπει μπροστά του ένα τεράστιο γήπεδο του γκόλφ, κάτι φίλους του πολιτικούς που είχαν πεθάνει κι αυτοί, ντυμένοι όλοι στην τρίχα, να παίζουν, να πίνουν και να διασκεδάζουν. Για πότε πέρασε το 24ωρο χαμπάρι δεν πήρε. Την άλλη μέρα παίρνει το ασανσέρ και ανεβαίνει στον Παράδεισο, όπου πέρασε μία μέρα πηδώντας από σύννεφο σε σύννεφο και παίζοντας άρπα όλη μέρα.

-“Τι αποφάσισες να διαλέξεις;”, τον ρωτάει ο Άγιος Πέτρος

– “Κοίτα Άγιε Πέτρο, καλός ο παράδεισος αλλά σαν την κόλαση δεν έχει!”

-“Εντάξει!”, του απαντά ο Άγιος Πέτρος

Παίρνει λοιπόν πάλι το ασανσέρ ο πολιτικός και κατεβαίνει στην κόλαση. Ανοίγει η πύλη και βλέπει μπροστά του μία τεράστια έρημο γεμάτη σκουπίδια και τους φίλους του ντυμένους κουρέλια, τρελάθηκε!

Τρέχει στον Άγιο Πέτρο και του λέει: “Τι πράγματα είναι αυτά; Εγώ άλλα είδα χθες, άλλα έζησα.”

Οπότε του απαντά ο Άγιος Πέτρος: “Χθες ήταν προεκλογική εκστρατεία, σήμερα ψήφισες!”».

–     Ποιες είναι οι διαφορές στην οικονομική πολιτική, που προτείνει, μέσα από το πρόγραμμά της, η Ελληνική Λύση;

«Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας μας. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή τον αγροτικό, κτηνοτροφικό και αλιευτικό τομέα, ώστε να είμαστε αυτάρκεις στα βασικά είδη διατροφής. Ιδρύουμε νέες και ενισχύουμε τις ήδη υπάρχουσες επενδύσεις στη βιοτεχνία και τη βιομηχανία. Αξιοποιούμε τον ορυκτό μας πλούτο, χωρίς χρονοτριβή και δισταγμούς. Θέλουμε μία Ελλάδα αυτεξούσια και ισχυρή, χωρίς εξαρτήσεις και δανεικά. Με την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος με οριζόντιο συντελεστή 15% επί των κερδών για φυσικά και νομικά πρόσωπα και κατάργηση πολλών άδικων έμμεσων φόρων καθώς και των τεκμηρίων, θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Θα καταργήσουμε τις θέσεις των κρατικοδίαιτων που δεν προσφέρουν έργο.  Έχουμε ένα πλήρες οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο είναι δημοσιευμένο στο διαδίκτυο και σας παραπέμπω στη μελέτη του».

Ποιος είναι ο Παύλος Σαράκης, ο πολυσυζητημένος δικηγόρος των  προστατευμένων μαρτύρων της Novartis; - Μικροπράγματα

– Σάς φοβίζει ενδεχόμενη συμφωνία με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;

«Φυσικά. Ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη τόσο της ΝΔ, όσο και της αριστερής αντιπολίτευσης έμμεσα προαναγγέλλουν μία τέτοια συμφωνία. Εμείς θα την αποτρέψουμε. Είναι αδιανόητο να εκχωρήσουμε εθνική και οικονομική κυριαρχία στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι ελληνικό, ποτισμένο με το αίμα των προγόνων μας. Ο ορυκτός πλούτος είναι δικός μας και δεν τον διαπραγματευόμαστε. Εμείς θα τον αξιοποιήσουμε για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και αυτεξούσια. Είναι ο ενεργειακός θησαυρός των Ελλήνων. Κατανοούμε ότι είναι ένα θέμα λεπτού διπλωματικού χειρισμού. Κατανοούμε και την επιθετικότητα της Τουρκίας. Δεν φοβόμαστε όμως, γιατί είμαστε Έλληνες πατριώτες. Έχουμε μέσα μας και τον Αχιλλέα και τον Οδυσσέα. Ο νοών, νοείτο…».

–     Γιατί αποδέχθηκε η Νέα Δημοκρατίαδια της ανοχής τηςτην αλλαγή ονόματος στα ΣκόπιαΤο 2019 είχε κάνει σημαία της τη διαφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της πολιτεύονται με την παραπλάνηση και την αποπλάνηση των συναισθημάτων των Ελλήνων ψηφοφόρων και ιδίως των πατριωτών. Με τη στάση τους συνυπέγραψαν ένα εθνικό έγκλημα. Γι’ αυτό είναι ανάγκη στις επόμενες εκλογές να ενισχυθεί η Ελληνική Λύση, το μόνο αυθεντικό, εθνικό, πατριωτικό, κοινωνικό κόμμα που εκφράζει αληθινά τα κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα. Για εμάς η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, το Αιγαίο είναι ελληνικό, όπως και η Κύπρος αλλά και η Βόρειος Ήπειρος. Είναι ευθύνη πλέον των πατριωτών ψηφοφόρων να ενισχύσουν στις 25 Ιουνίου την Ελληνική Λύση, χωρίς δισταγμούς και επιπόλαιες παλινωδίες. Να ψηφίσουμε συνειδητά “Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος”. Για την πατρίδα μας, για την οικογένεια και για την ορθοδοξία».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι IMG_9563-1-1-1024x571.jpg
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.