Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μητσοτάκης: Ποντάρει στο φόβο και στις τρίτες εκλογές

Στο τρίπτυχο φόβου για τρίτες εκλογές, την φορο-τρομοκρατία που εξαπολύει σταθερά ο μηχανισμός της Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στην εθνική ασφάλεια, πόνταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκβιάσει το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. για άλλη μια φορά ζήτησε αυτοδυναμία, ρίχνοντας τα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το ότι δεν «βλέπει» περιθώριο σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν πάρει αυτοδυναμία.

«Εμείς ζητούμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, για σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές» είπε και συνέχισε: «Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι “και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση”».

«Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, κ. Κουβαρά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε» συμπλήρωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.  Και το ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο πως «δεν υπάρχει άλλο σενάριο».

Είπε ακόμα, ρίχνοντας πάλι το ανάθεμα στην απλή αναλογική, ότι «αυτή τη στιγμή πάμε σε δεύτερες εκλογές με κόστος για την χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για το καπρίτσιο -γιατί περί τούτου επρόκειτο- το καπρίτσιο του κ. Τσίπρα, της απλής αναλογικής. Την οποία ψήφισε μόνο και μόνο -όχι γιατί πίστευε σ’ αυτήν- για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη».

Σταθερά φορο-τρομοκρατία και διαστρέβλωση

Για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του αύξησε τους φόρους.

Για το θέμα του ΦΠΑ είπε ότι το 2019 είχε πει ότι θα ήθελε να φτάσουμε σε επίπεδο μόνιμων μειώσεων και να είναι η τελευταία μείωση. «Μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ, σε υπηρεσίες, οι τιμές δεν έπεσαν. Το ίδιο συνέβη σε άλλες χώρες που το δοκίμασαν. Θα μας κόστιζε 1,5 δισ. το χρόνο. Αυτοί που το εισηγούνται πρέπει να πουν πού θα βρουν αυτά τα χρήματα. Μόνιμο χαρακτήρα μπορεί να έχουν οι αυξήσεις των μισθών. Εγώ δεν είμαι δογματικός, είμαι πολιτικός που μου αρέσει να βλέπω τα δεδομένα και να αξιολογώ την καλύτερη δυνατή επιλογή. Την εξετάσαμε και καταλήξαμε ότι θα ήταν μια τρύπα στον νερό ως προς τις τιμές και θα μείωνε τα έσοδα», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του φορολόγησε τα δύο μεγάλα διυλιστήρια για να χρηματοδοτήσει το market pass.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει έξτρα φορολογία. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν μιλάει για νέους φόρους. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αγαπούν τους φόρους. Εμείς είπαμε ότι θα τους μειώσουμε και τους μειώσαμε. Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ αυξάνονται τα έσοδα. Μία εταιρεία έχει κέρδη 100 ευρώ και πλήρωνε 29 ευρώ φόρο. Αν σήμερα έχει 200 ευρώ κέρδος θα πληρώσει σήμερα 44 φόρο. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι διαρκής προτεραιότητα. Αυτή τη στιγμή για επενδύσεις στην υγεία έχουμε δύο σημαντικά εργαλεία, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Αυτοί που λένε για επαναδιαπραγμάτευση του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν παντελή ασχετοσύνη. Ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν. Όταν με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα ξαναφτιάξουμε 156 κέντρα υγείας, θα αποκτήσουμε 36.000 διαδραστικούς πίνακες και θα χρηματοδοτηθεί το «Εξοικονομώ», αυτοί είναι οι μεγάλοι; Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα την επόμενη τετραετία», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.