Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ν.Ανδρουλάκης: «Δεν έχουμε καμία σχέση προγραμματικά και πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ της Δευτέρας, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν έχουμε καμία σχέση προγραμματικά και πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία».

Σε ερώτηση για τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την «ποιότητα αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα», επαναλαμβάνοντας πως λειτούργησε ως χορηγός της Νέας Δημοκρατίας.

«Το πρόγραμμά μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε προτεραιότητα την αναγέννηση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει προτεραιότητα την αποδόμησή τους. Σε φορολογικό επίπεδο, μιλάμε για φορολογική δικαιοσύνη και κανένα ρουσφέτι στους ολιγάρχες.

Σε επίπεδο ανάπτυξης, εμείς υποστηρίζουμε την πράσινη μετάβαση με διάχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος του χαμηλού κόστους παραγωγής και του χαμηλού κόστους κατανάλωσης για τα αδύναμα νοικοκυριά. Δεν έχουμε καμία σχέση προγραμματικά και πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε ερωτηθείς για τυχόν σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι “προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΣΥΡΙΖΑ”. Ωραία είναι αυτά τα παιχνιδάκια, αλλά αυτό το κόμμα κράτησε τη χώρα στο ευρώ, όταν μαζί -Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ- έστηναν τα “Ζάππεια” και τις κοροϊδίες των αντιμνημονίων.

Και βέβαια αυτό το κόμμα ψήφισε την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας δύο φορές. Δεν κάναμε παιχνίδια με τα εθνικά θέματα. Eίχαμε καθαρή θέση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ήμασταν εμείς που στην πανδημία δεν λαϊκίσαμε. Συνεπώς, του απαντώ ότι είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ γιατί οδηγεί τη χώρα σε δημοσιονομική περιπέτεια», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, σχολίασε και όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί ύπαρξης δύο προτάσεων εξουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα πάρω τοις μετρητοίς αυτό που λέει, γιατί όχι μόνο υπάρχει κυβερνητική πρόταση, έχουμε πρόταση προοδευτική -σοσιαλδημοκρατική για όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας», σημειώνοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που βοηθά το imperium της Νέας Δημοκρατίας», ενώ κάλεσε εκ νέου τους προοδευτικούς πολίτες να συμπαραταχθούν με το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει «αντίπαλος και όχι χορηγός».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ και την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Σπρώχνουν σιγά – σιγά το ΕΣΥ στην παρακμή για να ενισχύσουν την ιδιωτική υγεία».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.