Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η κραταιά Γερμανία “κόβει” την κατανάλωση κρέατος στους πολίτες

Η γερμανική κλινική Acura αποκάλυψε τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μειώσει την κατανάλωση κρέατος στα 3,6 κιλά ετησίως, με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία των πολιτών!

Τέτοιες ποσότητες έτρωγαν οι άνθρωποι μετά τον Β’ ΠΠ σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης με τα γνωστά αποτελέσματα για την ανάπτυξή τους και την διαβίωσή τους.

Σε μια ανάρτηση του στο Facebook, ο διευθύνων σύμβουλος της κλινικής, Dirk Schmitz, καταφέρθηκε εναντίον της Γερμανικής Εταιρείας Διατροφής (DGE), της οποίας οι συστάσεις πρόκειται να ενσωματωθούν στην διατροφική στρατηγική που θα αναπτυχθεί από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, κάτι που εν συνεχεία θα γίνει και στις άλλες χώρες της ΕΕ καθώς ότι συμβαίνει στην Γερμανία μεταδίδεται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Schmitz, η DGE δεν λειτουργεί ανεξάρτητα. Αντίθετα, είναι μια «κοινότητα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση:

“Στην πραγματικότητα, αυτή η πολιτική ομάδα ασχολείται με τον συνολικό έλεγχο της γερμανικής διατροφής. Εν ολίγοις: είναι ένας καταπατητικός πατερναλιστικός θεσμός.”

Ο εν λόγω οργανισμός ορίζει ως ανώτατο όριο κατανάλωσης κρέατος τα 3,6 κιλα ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου δέκα γραμμάρια την ημέρα!

«Αυτό δεν ισοδυναμεί καν με μια ολόκληρη φέτα μορταδέλα (15 γραμμάρια)! Ή για να το θέσουμε αλλιώς: θα υπήρχε μόνο ένα λουκάνικο τον μήνα ανά πολίτη», αναφέρει η BILD!

Ο Schmitz αξιολογεί αυτή την σύσταση ως εξής: «Για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους αυτή η σύσταση είναι τραγική».

Συγκρίνει δε την σύσταση με την οικονομική έλλειψη που προκλήθηκε από την φτώχεια που είχε φέρει ο αποκλεισμός της Γερμανίας στην διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.