Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άκουσε τα παράπονα των μαθητών για την Τράπεζα Θεμάτων και πήγε στο υπουργείο παιδείας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανταποκρίθηκε στο… κάλεσμα βοήθειας των μαθητών με την «πτώση» της Τράπεζας Θεμάτων και «μπούκαρε» στο Υπουργείο Παιδείας τονίζοντας στους αρμόδιους ότι είναι «ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα σε ένα οργανωμένο κράτος».

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη Δευτέρα, με την «πτώση» της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά και τον προσδιορισμό των εκλογών 2023 εν μέσω εξεταστικής περιόδου στα Πανεπιστήμια, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα προφορικό διάβημα προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας, Χρήστο Κίττα, για τα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που επισκέφθηκε τον υπουργό νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, εξέφρασε τη στήριξή της στους μαθητές, «για την απίστευτη ταλαιπωρία τους», και τόνισε πως «είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα σε ένα οργανωμένο κράτος». Υπογράμμισε δε, πως θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από αντίστοιχα προβλήματα οι τελειόφοιτοι των Λυκείων που την Πέμπτη 1 Ιουνίου ξεκινούν τις Πανελλήνιες 2023.

Επιπλέον, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» διατύπωσε το αίτημα να συνυπολογισθεί αυτή η «ανυπαίτια ταλαιπωρία» και να διευκολυνθεί η εισαγωγή περισσότερων φοιτητών στα Πανεπιστήμια, χωρίς το εμπόδιο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για φοιτητές

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε το ζήτημα της ανάγκης διευκόλυνσης των φοιτητών να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς οι εκλογές προσδιορίσθηκαν εν μέσω εξεταστικής περιόδου και πολλοί φοιτητές σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους. Για να λυθεί το θέμα, ζήτησε να δημιουργηθούν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για τους φοιτητές, ώστε να μην υπάρξει κανένας φοιτητής και καμμιά φοιτήτρια που εμποδίζεται να ψηφίσει.

Οι… κλήσεις των μαθητών στο τηλέφωνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Το αλαλούμ με την «κατάρρευση» της Τράπεζας Θεμάτων σε διάφορα σχολεία της χώρας, αναστάτωσε μαθητές (και γονείς). Κάποιοι μαθητές πάντως σκέφτηκαν να απευθυνθούν στην επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» για να μάθουν τι συμβαίνει και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους. Εξάλλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δώσει τον αριθμό του κινητού της δημοσίως, και μάλιστα αρκετές φορές. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο που έδειχναν μαθητές σχολείων να τηλεφωνούν στην πρώην Πρόεδρο της Βουλής, η οποία έχει δείξει ότι κρατά δυναμική στάση σε διάφορα ζητήματα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.