Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δεν τα κατάφερε ο Ερτογάν – Πάει σε Β’ γύρο με τον Κιλιτσντάρογλου

Στον δεύτερο γύρο φαίνεται πως θα λύσουν τις διαφορές τους ο απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντγάν και ο αντίπαλος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς κανείς από τους δύο δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία (δηλαδή ποσοστό πάνω από 50%) στον πρώτο γύρο που διεξήχθη την Κυριακή. Ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών θα γίνει στις 28 Μαΐου. Εκτός από τις προεδρικές, στην Τουρκία διεξήχθησαν παράλληλα και βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με το κρατικό TRT Haber και με καταμετρημένο το 94,24% των ψήφων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 49,59%, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ακολουθεί με 44,67%. Ακολουθούν ο Σινάν Ογάν με 5,28% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ με 0,45%.

«Εντάσεις» από την πλευρά Κιλιτσντάρογλου

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου (και εν δυνάμει αυριανός αντιπρόεδρος της χώρας, σε περίπτωση νίκης του Κιλιτσντάρογλου) αμφισβήτησε το προβάδισμα Ερντογάν. Αργά το βράδυ κατήγγειλε ότι δεν έχουν καταμετρηθεί περίπου 10 εκατ. ψήφοι. Νωρίτερα, έκανε λόγο για χειραγώγηση στη μετάδοση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων σε προηγούμενες εκλογές και δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα αρχικά αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu. «Δεν πιστεύουμε το Anadolu», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Ιμάμογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «γίνονται ενστάσεις στις κάλπες» και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «ο 13ος πρόεδρός μας θα είναι ο Κιλιτσντάρογλου». Στο ίδιο πνεύμα τόνισε με νόημα πως «κανένας πολίτης δεν θα ξεγελαστεί και δεν θα είναι δυστυχισμένος. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.