Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Reuters: Ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υποφέρουν οι Έλληνες!!!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες «τα βγάζουν δύσκολα πέρα» και ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί, δηλαδή δεν διέψευσε την κριτική που του γίνεται ότι δεν κατάφερε να σταματήσει την οικονομική κατηφόρα που ξεκίνησε το 2009.

«Ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί και πως πολλοί Έλληνες τα βγάζουν δύσκολα πέρα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στο «Reuters, κάτι που φαίνεται από όλα τα επίσημα στοιχεία, τα οποία ωστόσο ο πρωθυπουργός αμφισβητούσε εδώ και καιρό.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μια στρατηγική για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές της ευρωζώνης, καθώς η χώρα μας διατηρεί το υψηλότερο δημόσιο χρέος στη ζώνη του ευρώ.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να το μειώσουν και αυτό χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση. Μπορούμε να επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 2%. Και γι’ αυτό δεσμευόμαστε» υπογραμμίζει.

Εστιάζοντας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη να είναι κανείς τολμηρός στην εφαρμογή τους και υπογράμμισε: «Ελπίζω για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, να είναι χρόνια ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα, ανάπτυξης που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα καταστήσει σίγουρη την στήριξη στους πιο ευάλωτους».

Το Reuters κάνει μια αναδρομή στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, με έμφαση στα 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν από το 2020 για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας, αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να ενισχύσει και τα έσοδα του τουρισμού, από τα 18 στα 30 δισ. ευρώ ετησίως, μέσω της προσέλκυσης τουριστών κατά την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου, σημειώνει το δημοσίευμα. Μιλώντας για τις εκλογές και σχολιάζοντας το σύστημα της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως θα ήθελε να αποφύγει τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Το πρακτορείο παρατηρεί πως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα έπειτα από 13 χρόνια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών κατά 25% μέχρι το 2027.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο τι του έμαθαν τα τέσσερα χρόνια στην ηγεσία της χώρας: «Πολλά πράγματα. Όταν αμφιβάλεις, πρέπει να είσαι τολμηρός αντί να κάνεις πίσω. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις, πραγματικά θέλω να βάλω την Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά».

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους». Ακόμα, σημειώνει πως, στο μυαλό του, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι το 2023 σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν το 2019».

Το Reuters αναφέρεται επίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Πάντα υποστήριζα πως δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση» με την Τουρκία, λέει ο κ. Μητσοτάκης επ’ αυτού. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.