Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σφοδρή αντιπαράθεση για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή σενάρια περί σχηματισμού κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» μετά τις εκλογές 2023, που πυροδοτήθηκαν από αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε: «Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω θα υπάρχουν οι συσχετισμοί, θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, σταθερότητας. Όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Που μέσα σε αυτή βεβαίως της μακράς πνοής διακυβέρνηση, θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς, θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Δηλαδή, θα είναι νομίζω προτεραιότητά μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών και βεβαίως της απόδοσης δικαιοσύνης και στο έγκλημα των Τεμπών».

 

«Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ, εμένα αυτή τη στιγμή αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές. Γιατί πιστεύω ότι η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα, ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και για την κοινωνία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Η αποστροφή αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

Αρχικά την αναφορά αυτή, σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1: Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου, έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό εννοούσα. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων, θα γινόταν κυβέρνηση απελπισμένων. Αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή, θα ήταν κάτι τελείως πρωτάκουστο για τα ελληνικά χρονικά, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποκλοπών. Αναρωτιέμαι εάν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβει και στη δικαιοσύνη. Γιατί η δικαιοσύνη διερευνά το σκάνδαλο. Όποιος θέλει μπορεί να συγκροτήσει και στην επόμενη Βουλή εξεταστική επιτροπή».

 

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «ο κ.Τσίπρας μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει. Αρκεί να έχει την πλειοψηφία για να το κάνει αυτό που θέλει. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Ένα υποθετικό σενάριο: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, θα ασχολείται μόνο με τις υποκλοπές. Δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις, δεν θα μπορεί να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν θα μπορεί να στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία. Ο ορισμός της ακυβερνησίας μόνο και μόνο για να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους; Για να βάλουν κάποιους φυλακή; (…) Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Και ο κ. Ανδρουλάκης καλά θα κάνει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Για τα σενάρια αυτά έχω μιλήσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Τα πράγματα όμως είναι ξεκάθαρα. Δεν γίνεται να παραβιαστεί η θέληση του ελληνικού λαού. Το πρώτο κόμμα εκ των πραγμάτων θα σχηματίσει κυβέρνηση. Κοιτάω τους πολίτες στα μάτια. Ένας τρόπος υπάρχει για να αποτραπούν τα σενάρια καταστροφής. Είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, στην κάλπη της Κυριακής».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Alpha, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «όπλο για τον Μητσοτάκη», τα σενάρια αυτά.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.