Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Τυράκια’ στους πολίτες και “αβαντάζ” στις ασφαλιστικές εταιρείες

Μόλις δέκα ημέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. και δύο εβδομάδες πριν απ’ τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε  τρεις νέες προεκλογικές παροχές στοχεύοντας κυρίως στους νέους, αλλά και αβαντάροντας τις ασφαλιστικές εταιρείες με «τυράκι» προς τους πολίτες την μείωση του ΕΝΦΙΑ εφόσον ασφαλίσουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών.

Μετά τα fuel pass, power pass, freedom pass για τους νέους και market pass που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση για να «χρυσώσει» το χάπι στον κόσμο που εδώ και πολύ καιρό βλέπει το εισόδημά του να ροκανίζεται από τις πολύ υψηλές τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης όπως τα τρόφιμα αλλά και η ενέργεια, το νέο pass που υπόσχεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφόσον επανεκλεγεί είναι το Youth Pass.

Όπως ανακοίνωσε, το απόγευμα της Κυριακής, από εκδήλωση-συζήτηση στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας:

1) Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

2) Ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Το κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε.

3) Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδια σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος 500 εκατ. ευρώ.

Η προαναγγελία των νέων κυβερντικών παροχών απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο είχε ήδη προκαλέσει την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επισήμανε ότι «αυτός ο τόπος δεν έχει ξαναδεί τέτοιες κινήσεις απελπισίας», με την Πόπη Τσαπανίδου να σχολιάζει πως «ο πανικός, δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος, κ. Μητσοτάκη».

«10 μέρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ από τον κο Μητσοτάκη, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει νέες αλλαγές και νέες ψεύτικες υποσχέσεις.

Κατά τα άλλα η ΝΔ σκίζει στις δημοσκοπήσεις, έχει σίγουρη τη νίκη στις εκλογές και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαρκώς κοστολογημένο», τόνισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ενόψει των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.