Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κοροϊδία το πρόγραμμα αλλαγής θερμοσίφωνα: Μόνο 120.000 οι δικαιούχοι

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» καθώς η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας στο gov.gr ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τελικοί δικαιούχοι είναι περιορισμένοι, στους 120.000. Ωστόσο δεν αποκλείεται μελλοντικά ναKoro υπάρξει αύξηση του αριθμού. Η επιδότηση θα είναι διπλή. Μία επιταγή για αγορά ηλιακού με έκπτωση και μία επιταγή για τις εργασίες.

Τα ποσά θα αρχίζουν από 510 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 904 ευρώ: Τα «ψιλά γράμματα» βέβαια … δεν λείπουν και τα οποία θα πρέπει να τα προσέξει κάθε ενδιαφερόμενος πριν κάνει την «κίνησή» του. Ένα από αυτά είναι η υποχρέωση ανακύκλωσης του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα που θα πρέπει να είναι συγκεκριμένης… χωρητικότητας!

Ποιοι θερμοσίφωνες επιδοτούνται για να … αποσυρθούν

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω θερμοσίφωνα» θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Προκειμένου όμως να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:

  • Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους, το οποίο θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο.
  • Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.
  • Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.

πηγή: enikos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.