Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ποιες υποκλοπές, ποια Τέμπη! Κυριάκος uber alles!

Του Δημήτρη Χρήστου

Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές και στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται έως και έξι μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή δύο μονάδες λιγότερες από την νίκη της στις εκλογές του 2019! Υπερβολές; Το πιθανότερο ναι, καθώς τα έσοδα κάποιων εταιριών δημοσκοπήσεων (και είναι πολλές στη μικρή Ελλάδα) εξαρτώνται από τη σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε, λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τις κάλπες. Και η όποια αντοχή της ΝΔ έχει να κάνει με το εκτεταμένο πελατειακό σύστημα και την προστασία της κυβέρνησης από τις εφοπλιστικές ελίτ που κυριάρχησαν στην μαζική προπαγάνδα.

Και το πελατειακό σύστημα, δεν αφορά μόνον ή κυρίως τα ρουσφέτια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά έχει επεκταθεί και στον ιδιωτικό. Με εκατοντάδες επιχειρήσεις ευνοημένες από την κυβέρνηση, είτε με απ’ ευθείας αναθέσεις, είτε με ανοχή σε τακτικές καρτέλ που απογείωσαν τα κέρδη τους σε μια περίοδο σκληρής ύφεσης και χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, να ανταποδίδουν την πολιτική υποστήριξη στους πολιτικούς ευεργέτες τους. Η απειλή των αφεντικών προς τους εργαζόμενους πως αν δεν ψηφίσουν ΝΔ κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας τους, δεν αφορά μόνο το γνωστό περιστατικό της ασφαλιστικής εταιρείας, παρουσία μάλιστα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ανάλογα περιστατικά πληθαίνουν και θα αυξάνονται συνεχώς.

Σε ένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος, το ομολογημένο σκάνδαλο των υποκλοπών που έλαβε διεθνείς διαστάσεις και εξέθεσε τη χώρα, θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση και θα είχαν καταλογιστεί ευθύνες στον πρωθυπουργό που ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της ΕΥΠ. Θα είχαν καταλογιστεί ευθύνες στην αρμόδια εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, που υπέγραψε για εθνικούς λόγους (!) την εισήγηση Κοντολέοντα για παρακολούθηση του προέδρου και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ο ίδιος ο Μητσοτάκης στο πρόσφατο ντιμπέιτ ομολόγησε πως δεν υπήρχαν (!) εθνικοί λόγοι για την συγκεκριμένη ενεργεία.

Σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Ράνια Τζήμα που εκπροσώπησε το ΜΕGΑ στο ντιμπέιτ μας αποκάλυψε: «Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”. Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης, ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω “παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;”. Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει “δεμένα τα χέρια μου”. Δηλαδή, βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί»!

Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές

Επιπλέον ζούμε την ντροπιαστική η σιωπή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που κατάπιαν την επίσημη αποκάλυψη πως τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Μητσοτάκη για εθνικούς λόγους! Έμεινε στο απυρόβλητο η θρασύτατη δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Άκη Σκερτσου: «Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει στις επικείμενες εκλογές, θα διατηρήσει υπό την εποπτεία του τη διοίκηση της ΕΥΠ», αδιαφορώντας ακόμα και για τη ρητή σύσταση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA πως πρέπει να αφαιρεθεί από την αρμοδιότητα του πρωθυπουργού ο έλεγχος της κρατικής μυστικής υπηρεσίας.

Σε μια σοβαρή δημοκρατική χώρα, θα ήταν αδύνατο ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο σαν αυτό της Novartis, στην οποία καταλογίστηκαν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα από τις ΗΠΑ και άλλες θιγόμενες χώρες, πλην της Ελλάδας (!) στην οποία έλαβε χώρα το μεγαλύτερο μέρος του σκανδάλου, αυτό να καταλήξει ως σκευωρία! Θα ήταν ντροπιαστικό για τη δικαιοσύνη, να χαρακτηρίζει αδιευκρίνιστο το ποσό στους λογαριασμούς του εμπλεκόμενου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έφερε την Ελλάδα πρώτη σε θνητότητα χώρα στη Ευρώπη, θα αρκούσε για να καταψηφιστεί από τους πολίτες μια κυβέρνηση που μετέτρεψε το ελληνικό κράτος σε ιδιωτική επιχείρηση όπου επιβιώνουν μόνον οι έχοντες.

Ο Νόμος και η Τάξη ως κυβερνητικό αφήγημα έχει καταντήσει ανέκδοτο με την Greek Mafia να δρα και να επεκτείνεται ανενόχλητη. Οι δολοφονίες γυναικών έχουν εκτοξευτεί. Ο βιασμός γυναίκας μέσα (!) στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας από δύο ένστολους λησμονήθηκε χωρίς συνέπειες! Η αμφιλεγόμενη προφυλάκιση για έκτο συνεχή μήνα (!) της μητέρας, μοναδικού ουσιαστικού γονέα του ανήλικου θύματος του νταβατζή κομματάρχη της ΝΔ στον Κολωνό, συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι απειλές στο θύμα να μην μιλήσει άλλο!

Ακρίβεια και ανασφάλεια

Οι ληστρικές τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση. Το ίδιο και η συνεχιζόμενη ακρίβεια στα τρόφιμα. Οργή θα έπρεπε να προκαλέσει η δήλωση του Γεωργιάδη μετά την τραγωδία των Τεμπών, πως αν λέγαμε ότι τα τρένα είναι επικίνδυνα κανείς δεν ταξίδευέ με αυτά! Οργή μεγάλη για τον ισχυρισμό ανακούφισης των κυβερνητικών στελεχών πως ευτυχώς αυτή η τραγωδία έχει ξεχαστεί! Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει παραχωρηθεί ασυλία στα τραπεζικά διευθυντικά στελέχη για ότι έχουν κάνει και όσα πρόκειται να κάνουν και λογαριασμό να μη δίνουν!

Και όπως καταγράφεται στην πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ ο μισός πληθυσμός των Ελλήνων δηλώνει ότι είχε ισχυρή μείωση στο εισόδημά του λόγω της πανδημίας. Η επίδοση αυτή, μάλιστα, είναι η χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η έρευνα συμπεραίνει ότι τα μέτρα στήριξης δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν στα παλαιότερα επίπεδα το εισόδημα των πολιτών. Επιπρόσθετα, το 71,1% των νέων επιχειρηματιών δηλώνει ότι δεν βλέπει νέες ευκαιρίας μέσα από την πανδημία, ενώ το 57,4% δηλώνει ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερο ψηφιακές τεχνολογίες για πώληση προϊόντων και υπηρεσιών.

Έτσι παρά την δραματική επιδείνωση της ζωής των Ελλήνων από την διάλυση του κοινωνικού κράτους της καθήλωσης των μισθών και των συντάξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε ο κύριος στόχος  για να μην τερματίσει πρώτος στις εκλογές και να έχει το πάνω χέρι στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Και καθώς δεν φαίνεται να αρκούν οι αποκλεισμοί των ακροδεξιών σχηματισμών από τις εκλογές, βρεθήκαν πρόθυμοι να αβαντάρουν την κυβερνητική προπαγάνδα με χαρακτηριστική περίπτωση το ΚΚΕ που δια του κ. Κουτσούμπα αποκάλεσε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “μούφα” (!) και ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης. Δυστυχώς ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά με την πρόσφατη επιστολή του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου για την δραματική κατάσταση του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους στη χώρα, των μεγαλύτερων από την είσοδο στο ευρώ.
Πηγή: SLpress
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.