Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οργιάζει στη χώρα η παιδική πορνογραφία

Τρεις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την αστυνομία να περνά χειροπέδες σε έναν 27χρονο, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ακόμη ατόμων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, για την πρώτη υπόθεση η Δίωξη συνεργάστηκε με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α., με αποτέλεσμα να εντοπιστεί 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ο νεαρός, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μένει σε νησί του Αιγαίου και έχει πιαστεί ξανά άλλες δύο φορές.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά 33χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να διαμοιράζει σε άλλους χρήστες υλικό πορνογραφίας, αλλά κι ένας 55χρονος που ήταν από τους παραλήπτες του υλικού. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας.

Στην τρίτη υπόθεση προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου συνομίλησε μαζί της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για 21χρονο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  • κάρτα micro SD και
  • κάρτα SIM.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια του εμπλεκομένου στην πρώτη υπόθεση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.

Για τις άλλες δύο υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων σε αυτές, ωστόσο δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.