Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κυβέρνηση κάθαρσης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – Μετά την παραδοχή για τις παρακολουθήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της  παραδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ευθύνες στελεχών του πρωθυπουργικού γραφείου στο σκάνδαλο των υποκλοπών, προχώρησε σε έκτακτη δήλωση, απευθύνοντας κάλεσμα ουσιαστικά σε Ν.Ανδρουλάκη και Γ.Βαρουφάκη για «κυβέρνηση κάθαρσης».

«Η αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη» δήλωσε.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Χθες προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή;

Και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπεγράφη εισαγγελέας της ΕΥΠ τις παράνομες αυτές τις παρακολουθήσεις γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της;

Και γιατί 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη καμία κατηγορία σε κανέναν;

Η αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη, μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη.

Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Να υπενθυμιστεί πως κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι το γραφείο του είχε δώσει την εντολή για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Μάλιστα, είπε επί λέξει: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου».

Ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι «δεν είναι απειλή για την Δημοκρατία τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη αν και το πρωθυπουργικό γραφείο είχε δώσει έγκριση για την παρακολούθηση αυτή», ενώ παραδέχθηκε ότι «οι εξηγήσεις που είχαμε δώσει για τις υποκλοπές δεν ήταν αρκετές».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.