Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δολοφονίες Τεμπών: «Καταπέλτης» οι μηχανοδηγοί για την τραγική κατάσταση

Δεν έχουν καν συμπληρωθεί δυόμιση μήνες από το έγκλημα με τους 57 νεκρούς και οι καταγγελίες των εργαζομένων για την κατάσταση στο δίκτυ και τα τρένα, αλλά και για τις συνθήκες εργασίες τους σοκάρουν.

Οι μηχανοδηγοί καταγγέλλουν εγκληματικές ελλείψεις, αδιαφορία και διογκούμενα προβλήματα την ώρα που υπάρχουν σχέδια για να αυξηθούν από την επόμενη εβδομάδα οι ταχύτητες στα δρομολόγια, ενώ η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά και δεν συναντάται με τους εκπροσώπους τους.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά και για πολλά άλλα, οι μηχανοδηγοί παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, παρουσία και εκπροσώπων του ευρωπαϊκού σωματείου μηχανοδηγών, οι οποίοι, μάλιστα, ζήτησαν να πραγματοποιηθεί έρευνα για τα Τέμπη από ανεξάρτητο φορέα, αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, υπόνοιες για την ανεξαρτησία όσων ερευνών την τραγωδία.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι μηχανοδηγοί προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Hellenic Train, του ΟΣΕ, της Railcar Logistics, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Εργασίας και του προϊσταμένου της εισαγγελίας Αθηνών, καταγγέλλοντας απίστευτες συνθήκες και περιστατικά.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, υπογραμμίζει τις σοβαρές επιφυλάξεις των μηχανοδηγών για να αυξηθεί η ταχύτητα κίνησης των τρένων από τα 100 στα 140 χλμ την ώρα που δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στο δίκτυο.

Παράλληλα ο πρόεδρος Κώστας Γενιδούνιας επανέλαβε αυτό που έχει αναδειχθεί αρκετές φορές ότι οι θέσεις των μηχανοδηγών δεν έχουν ληφθεί υπόψη στα πορίσματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κατήγγειλε, ακόμη, ότι από τη δικογραφία που έχει λάβει το σωματείο λείπουν τα ηχητικά που είχαν προβληθεί σε ΜΜΕ τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης προβαίνει και σε μια ακόμη σοβαρή καταγγελία, αναφέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Μηχανοδηγών συναντήθηκε με τη ΡΑΣ και τη Hellenic Train, όμως παρά το αίτημα που είχε κατατεθεί, δεν έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μηχανοδηγών τοποθετήθηκε ο πρόεδρος  Juan Jesus Garcia Fraille εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους Έλληνες συναδέλφους του και προχωρώντας σε μια δήλωση βόμβα, ζητώντας απόλυτη διαφάνεια στη διερεύνηση του δυστυχήματος, καθώς «η διερεύνηση δεν ακολουθεί το σωστό δρόμο καθώς δεν είναι ούτε αυτόνομη ούτε ανεξάρτητη. Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιος λαμβάνει την απόφαση αύξησης των ταχυτήτων και αν είναι οι πολιτικές αρχές, οι σιδηροδρομικές αρχές ή η Hellenic Train».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.